The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Leonie

Heb je een barbecuehoes nodig voor jouw barbecue?

Heb je een mooie barbecue in je tuin staan, dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Koop daarom altijd een hoes bij je barbecue om hem in te bewaren. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel. Ook lees je waar je je barbecue het best kunt opbergen.

Waarom een barbecuehoes?

Niet alle barbecues zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Maar een barbecue langere tijd blootstellen aan water, wind en zand is hoe dan ook niet bevorderlijk. Daarnaast weet jij niet wat er dag en nacht in je tuin gebeurt. Met een hoes om je barbecue komt ongewenst bezoek minder snel in je barbecue. Tot slot bescherm je je barbecue met een hoes tegen stof en vieze beestjes. Deze kunnen de branders van je gasbarbecue verstoppen of je grillrooster aantasten.

Wanneer gebruik je de hoes?

Hoes

Heb je een hoes voor je barbecue, doe hem na iedere barbecue sessie terug om de barbecue. In de zomer bescherm je de barbecue tegen felle zon en ongedierte. Zorg ervoor dat bij wisselvallig weer je de hoes af en toe van de barbecue haalt. Dit voor extra ventilatie en het tegengaan van condensvorming op je barbecue. In de winter gaat het voornamelijk om de bescherming tegen aanslag door weersinvloeden. Laat de hoes dan ook altijd om de barbecue.

Waar bewaar je de barbecue wanneer je niet grilt?

Barbecue bewaren

Heb je een overkapping of veranda? Dan is dat de beste plek om je barbecue te stallen. Zo staat de barbecue wel in de buitenlucht, wat zeker voor een gasbarbecue veiliger is, maar de weersinvloeden zijn beperkt. Alleen een schuur? Dat is prima voor je houtskoolbarbecue of elektrische barbecue, of als je je gasbarbecue liever niet buiten zet. Geen schuur of overkapping? Dan wordt het gewoon in de buitenlucht. Let hier extra goed op de waterbestendigheid van je hoes.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.780 beoordelingen