The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Specialisten review van de Plantronics BackBeat Fit

De Plantronics BackBeat Fit is de opvolger van de oude BackBeat Fit. Aan de naam is niets veranderd, aan de oordopjes zelf wel. De sportband van het oude model is ingeruild voor de snellaadfunctie. En die is fijn: al na 15 minuten laden gebruik je de oordopjes 1 uur. Verder zijn de oordopjes waterdicht, hebben ze een flexibele nekband en een goed geluid. De oorhaken houden de dopjes op hun plaats. Het enige minpunt dat ik kan vinden is het draagcomfort. Doordat de oordopjes tussen een in ear en earbud ontwerp in zitten, voelt het alsof de dopjes niet goed in je oren zitten.

Samengevat

In ear | 7 uur batterijduur | Waterbestendig
99,99
op voorraad
  • Het geluid is in balans, ook als het hard staat.
  • Na 15 minuten laden gebruik je de oordopjes 1 uur lang.
  • Door de oorhaken vallen de oordopjes niet uit.
  • De nekband is flexibel, waardoor je hem niet voelt zitten.
  • De oordopjes zijn waterdicht.
  • Doordat de oordopjes tussen een in ear en earbud ontwerp zitten, voelt het alsof de dopjes niet goed in je oren zitten.

Eerste indruk

BackBeat Fit sportschool

De oordopjes worden geleverd met een micro usb oplaadkabel en een handleiding. Bij andere sport oordopjes krijg je er vaak nog extra maten dopjes bij, maar de BackBeat Fit heeft niet echt een in ear ontwerp. Zo te zien gaan de dopjes niet volledig je gehoorgang in, maar wel verder dan bij earbud dopjes. Het nadeel hiervan is dat je 1 maat dopjes hebt. Het voordeel is dat je omgevingsgeluid blijft horen en dus veilig buiten kunt sporten. Op de nekband zitten bovendien reflecterende strepen, zodat automobilisten je goed kunnen zien in het donker. Ik dacht dat de nekband hard zou zijn, maar deze kun je helemaal buigen.

Geluid

Zijkant BackBeat Fit

Bij de meeste sport oordopjes vind ik het geluid blikkerig klinken, maar bij de BackBeat Fit klinkt het goed. Hoge of lage tonen springen er niet in het bijzonder uit: het geluid is in balans. Ook als het volume hoog staat, blijft het goed klinken. Daarnaast lekken de dopjes geen geluid naar de buitenwereld. Met de knoppen op de oorschelp schakel je tussen nummers, verander je het volume en neem je telefoontjes aan.

Accuduur

Zijkant BackBeat Fit

De Bluetooth accu gaat tot 8 uur mee als je muziek luistert en tot 6 uur als je handsfree belt. In stand by modus gaat de accu 14 dagen mee. De resterende batterijduur krijg je via gesproken meldingen door in de oortjes. Dankzij de snellaadfunctie hoef je de dopjes slechts 15 minuten op te laden om ze 1 uur te kunnen gebruiken. Ik heb de timer erop gezet en het klopt op de minuut af.

Draagcomfort

Flexibele nekband

De dopjes zitten tussen een earbud en in ear ontwerp in. Ik heb constant het gevoel dat ze niet diep genoeg in mijn oren zitten, terwijl ze wel goed zitten. Ondanks dat het raar aanvoelt, vallen ze niet uit en klinkt het geluid goed. De oorclips, de haakjes ín je oorschelp, zijn wat mij betreft niet van toegevoegde waarde. Het zijn vooral de oorhaken, achter je oorschelp, die de dopjes op hun plaats houden. Doordat de oordopjes licht zijn en de nekband flexibel is, merk je bijna niet dat je oortjes draagt.

Waterbestendigheid

Waterbestendigheid oordopjes

De BackBeat Fit heeft een zweetbestendige nano coating en een IP waarde van 57. De 5 betekent dat de dopjes bestand zijn tegen stof en de 7 geeft aan dat ze waterdicht zijn. Je kunt er tot een half uur lang 1 meter mee onder water. Echter doet de Bluetooth verbinding het niet onder water. Wel kun je gerust muziek luisteren terwijl je in de regen loopt. Als ze vies zijn spoel je ze af onder de kraan.

Smartphone app

BackBeat Fit smartphone app

De gratis BackBeat Fit Companion smartphone app voor Apple en Android biedt extra's voor de oortjes. Zo bepaal je hier in welke taal je de gesproken meldingen wilt hebben, zoek je je verloren oordopjes op, werk je de firmware bij en schakel je tussen gekoppelde apparaten.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen