The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Hoe installeer jij jouw Fitbit?

Je nieuwe Fitbit is net binnen en je bent razend benieuwd hoeveel stappen je nou op een dag zet, hoeveel calorieën je verbruikt en wat je hartslagritme is. De gegevens die je Fitbit meet, zie je overzichtelijk in de Fitbit app. Hiervoor moet je de activiteitstracker koppelen aan je smartphone of computer. Klinkt ingewikkeld? Dat hoeft het niet te zijn. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe jij je activiteitstracker koppelt.

Fitbit installeren in het kort

Fitbit om pols

Fitbit installeren in het kort

Is je smartphone compatibel met je Fitbit, dan raden we je aan je Fitbit via je smartphone te koppelen. Zo niet, dan kan het vaak ook via je computer. Kies 1 van de 4 stappenplannen:

  1. Koppel aan smartphone: nieuwe Fitbit gebruiker
  2. Koppel aan smartphone: huidige Fitbit gebruiker
  3. Koppel aan computer: nieuwe Fitbit gebruiker
  4. Koppel aan computer: huidige Fitbit gebruiker

Koppel aan smartphone: nieuwe Fitbit gebruiker

Download de Fitbit app op je smartphone en klik op 'Word lid van Fitbit'. Kies jouw model Fitbit. Vervolgens volg je de instructies op het scherm om je Fitbit-account aan te maken. Vul de vragen over je lengte, leeftijd en gewicht naar waarheid in, want op basis hiervan berekent Fitbit je basaalmetabolisme. Alles ingevuld? Leg je Fitbit dan in de oplader. Er verschijnt een code op het scherm van je Fitbit. Herhaal deze in de app. Vervolgens koppelt de tracker met je smartphone en kun je van start.

Koppel aan smartphone: huidige Fitbit gebruiker

Fitbit koppelen aan smartphone

Heb je al een Fitbit? Ga dan naar de Fitbit app en log in. Ga naar het tabblad 'vandaag' en klik op je profielfoto. Kies nu voor 'Apparaat instellen'. Selecteer je nieuwe Fitbit en volg de instructies op het scherm.

Koppel aan computer: nieuwe Fitbit gebruiker

Heb je geen compatibele smartphone of tablet? Dan kun je de meeste Fitbits ook via je computer instellen. Heeft je computer geen bluetooth. Dan heb je een synchronisatie-dongle nodig. Deze is vaak niet meegeleverd, maar wel los te verkrijgen op Fitbit.com. Ga naar http://www.fitbit.com/setup, scroll naar beneden en download Fitbit Connect. Open het bestand om de installatie te starten. Hierna kies je 'Een nieuwe Fitbit instellen'. Volg nu de instructies op het scherm om je Fitbit-account aan te maken en je Fitbit te koppelen.

Koppel aan computer: huidige Fitbit gebruiker

Fitbit koppelen computer

Heb je al een Fitbit? Klik dan op het Fitbit Connect-pictogram op je computer. Deze vind je vaak rechtsonder naast de datum en je tijd. Klik vervolgens op 'Open hoofdmenu' en hierna op 'Een nieuwe Fitbit instellen'. Aangezien je al een account hebt, kies je voor 'Huidige gebruiker'. Log in op je account. Selecteer nu het model van je nieuwe Fitbit en volg de instructies op het scherm.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen