The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Hoe nauwkeurig is je Fitbit?

Fitbit ontwikkelt de meest accurate activiteitstrackers. Met een Fitbit om je pols kun je er dus wel vanuit gaan dat je op een nauwkeurige manier op de hoogte gesteld wordt van je stappen, hartslag, afstand of slaap. Soms kan het gebeuren dat je Fitbit er ietwat naast zit. Zo telt de tracker net wat minder stappen, telt hij stappen wanneer je fietst of zegt hij dat je meer beweegt wanneer je de tracker rechts draagt in plaats van links. Lees hier hoe dit kan.

Waarom meet mijn Fitbit extra stappen?

Fitbit extra stappen

De techniek die Fitbit gebruikt voor het tellen van stappen, is zo afgesteld dat patronen van lopen en rennen herkend worden. Hierbij horen ook bepaalde armbewegingen. Wanneer je achter je bureau zit of aan het koken bent, kan het voorkomen dat je een bepaalde beweging met je armen maakt die overeenkomt met de beweging die je maakt tijdens het lopen. En ja, als je flink met je armen en handen beweegt, lijkt het zomaar alsof je extra stappen gezet hebt. Kun je je partner ook weer gerust stellen. Wanneer je Fitbit op deze manier stappen telt, is dit verwaarloosbaar als je kijkt naar alle stappen die je zet op een dag.

Waarom telt mijn Fitbit stappen als ik aan het fietsen ben?

Fitbit nauwkeurig

Het enige wat je `s ochtends hebt gedaan is een een fietsritje naar je werk en toch geeft je Fitbit aan dat je al wat stappen erop hebt zitten. Op hobbelige paden is het mogelijk dat je tracker af en toe stappen registreert. Dit heeft te maken met de beweging die je lichaam op dat moment maakt. Wanneer je een Fitbit hebt die een multisport modus heeft, en je wilt je activiteiten meten tijdens het fietsen, geef dit dan aan voordat je op de fiets springt.

Waarom meet mijn Fitbit extra traptreden?

Fitbit nauwkeurig

Wanneer je Fitbit traptreden meet, wordt dit gedaan door middel van een hoogtemeter. Dit is een sensor die de hoogte berekent op basis van luchtdruk. Door factoren zoals een windvlaag of het plotseling openen van een deur, kan het gebeuren dat je tracker soms een verdieping extra registreert.

Tip

Wanneer je het idee hebt dat je Fitbit extra stappen of traptreden telt, kun je dit aangeven in de Fitbit app. Ga naar 'Log' en klik op 'Activity'. Zoek in deze lijst met alle data, de stappen die je zou willen negeren. Typ hierbij bijvoorbeeld 'autorijden' en geef de tijd aan. Klik op 'Log Activity' en je stappen zullen verminderen.

Waarom wordt mijn hartslag niet nauwkeurig gemeten?

Fitbit nauwkeurig

De nauwkeurigheid van je hartslaggegevens kan worden beïnvloed door de manier waarop je Fitbit om je pols zit. Je hartslagritme wordt het meest accuraat gemeten wanneer de breedte van je vinger past tussen de Fitbit en het botje van je pols. Wanneer je Fitbit tijdens het sporten verschuift, kan het zo zijn dat je gegevens wat minder precies zijn. Je moet de tracker daarentegen ook niet te strak dragen. Een strakke band beperkt de bloeddoorstroming. En je hartslag wordt gemeten aan de hand van deze stroming. Dit is ook de reden dat hartslagmetingen bij sporten waarbij je je spieren in je onderarmen veel gebruikt, zoals krachttraining en roeien, minder betrouwbaar zijn. De spieren in je onderarmen worden groter en drukken daardoor de bloedvaten weg. Je bloedstroming wordt daardoor beïnvloed.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.105 beoordelingen