The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Verwacht: de opvouwbare smartphone

De opvouwbare telefoon; het moet de grote, nieuwe ontwikkeling op de smartphonemarkt worden. Opvouwbare telefoons zijn smartphones die je kan uitklappen tot een een kleine tablet. Verschillende fabrikanten zijn verwikkeld in een race om als eerste een werkend model op de markt te brengen. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws rondom deze zogenaamde foldable phones.

Samsung: de Samsung Galaxy F?

Samsung opvouwbare telefoon

Laatste update: 20-11-2018

In november presenteerde Samsung als eerste van de grote spelers een opvouwbare telefoon, met een Infinity Flex Display. Dit toestel heeft 2 schermen, met een 4,58 inch scherm (840 x 1960 pixels) aan de buitenkant. Klap je de telefoon vervolgens uit, dan zit er een groot 7,3 inch scherm (1536 x 2152) aan de binnenkant. Samsung toonde de telefoon in een donkere ruimte, dus over het design weten we nog steeds niet veel. Er is wel bekend dat je op het grote scherm met 3 apps tegelijk kan multitasken. De prijs ligt waarschijnlijk rond de € 1500,-.

Royole: de allereerste

Royole Flexpai opvouwbare telefoon

Laatste update: 20-11-2018

Op dezelfde dag dat Samsung hun toestel presenteerde kwam het Chinese Royole doodleuk met een werkend, opvouwbaar toestel: de FlexPai. Deze telefoon heeft maar 1 scherm, dat uitgeklapt 7,8 inch groot is (1440 x 1920). Vouw de telefoon dubbel en je hebt zowel aan de voor- en achterkant een werkend scherm. Ook het gebogen deel van het scherm (aan de zijkant) is bruikbaar, om bijvoorbeeld een oproep aan te nemen. Naast het scherm zit wel een enorm dikke rand, met daarin o.a. twee camera's. Een pre-order plaatsen in China kost € 1400,-

Huawei: opvouwbaar en met 5G?

Huawei smartphone presentatie

Laatste update: 20-11-2018

Huawei CEO Richard Yu bevestigde in oktober 2018 dat ze bezig waren met een eigen opvouwbare telefoon, zonder extra details bekend te maken. Nu meldt het doorgaans goed ingelichte ETNews dat Huawei niet alleen een werkend model af heeft, maar dat dit toestel zelfs over 5G zou beschikken. Het zou daarmee één van de eerste 5G-telefoons zijn. De verwachting is dat Huawei tijdens het Mobile World Congress (25-28 februari 2019) met meer nieuws (of zelfs een aankondiging?) komt.

LG: nog weinig bekend

LG Flex

Laatste update: 20-11-2018

LG heeft al ervaring met het maken van gebogen schermen. Zij kwamen bijvoorbeeld met de eerste smartphone met een gebogen scherm, de LG Flex (zie afbeelding). Over een nieuwe telefoon is vrijwel niets bekend. Het gerucht gaat dat LG op de Consumer Electronics Show (8 - 12 januari 2019) met meer nieuws komt.

Wat kan je ermee?

Royole flexpai opvouwbare telefoon multitasken

Een vernieuwing is het zeker, maar heb je in de praktijk ook iets aan zo'n telefoon? De beeldverhouding van de toestellen van Samsung en Royole zijn 4,2:3 en 4:3. Ze zijn dus veel vierkanter dan normale telefoons en tablets. Niet handig voor filmpjes kijken dus, want dan krijg je boven en onder grote zwarte randen. Op de Samsung Galaxy F wordt het wel mogelijk om te multitasken met 3 apps tegelijk. De focus zal dus eerder gaan liggen op het gemak van werken met meerdere programma's tegelijkertijd.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 41.944 beoordelingen