The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Wat is een opvouwbare smartphone en wat heb je eraan?

De opvouwbare telefoon is de nieuwste grote ontwikkeling in de smartphonemarkt. Je klapt een toestel van normaal formaat in om hem gemakkelijk mee te nemen of je klapt een soort mini-tablet in tot een normaal formaat smartphone. In dit artikel vertellen we je welke vouwbare smartphones er op dit moment zijn.

Waarom een vouwbare smartphone?

Waarom vouwbare gsm

Een vouwbare smartphone is vooral erg praktisch. Vind je het veel gedoe om je smartphone in je tas te proppen of past hij niet in je broekzak? Kies een vouwbare telefoon die dichtklapt, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Verder heb je toestellen met het formaat van een kleine tablet. Wanneer je zo'n apparaat inklapt, is het net zo groot als een normale smartphone. Handig om filmpjes op te kijken of om te multitasken. Op het grote scherm is namelijk ruimte om 2 apps tegelijk te openen.

Verticale vouwrichting

Verticaal vouwbare smartphone

In dichtgeklapte staat heeft een verticaal vouwbare smartphone, op de dikte na, hetzelfde formaat als een normaal toestel. Aan de voorkant zit een scherm waarop je alles kan doen wat je van een smartphone verwacht. Wanneer je de smartphone als een boek openklapt, heb je een soort mini tablet in handen. Dit grote scherm is handig wanneer je bijvoorbeeld onderweg wil werken of veel films bekijkt. Bovendien is een groot scherm handig als je meerdere apps tegelijk gebruikt.

Samsung Galaxy Z Fold 3

256 GB opslagcapaciteit | 7,6 inch quad hd scherm | Android 11
Adviesprijs 1.799,- 1.415,-
op voorraad

Vouw de Samsung Galaxy Z Fold 3 open als een boek en gebruik je smartphone als een tablet. Je kijkt comfortabel naar video's op het grote 7,6 inch scherm. Op dit scherm open je meerdere apps tegelijk, waardoor je gemakkelijk multitaskt. De Fold 3 kan al deze taken gemakkelijk aan dankzij de krachtige Snapdragon 888 processor. Als je het toestel dichtklapt, zit er aan de voorkant een 6,2 inch hd scherm. Dit is niet erg scherp, maar wel geschikt om snel een berichtje te sturen.

Horizontale vouwrichting

Horizontaal vouwbare smartphone

Een horizontaal vouwbare smartphone doet denken aan het ouderwetse 'klaptelefoontje'. Dichtgeklapt is het toestel dik, maar wel erg klein. Je neemt de smartphone dus gemakkelijk mee in je broekzak of tas. Op het kleine scherm aan de voorkant zie je bijvoorbeeld de tijd, datum en je meldingen. Wanneer je zo'n toestel openklapt, gebruik je het als normale smartphone. Het formaat is dan ook zoals je van een niet-opvouwbaar toestel gewend bent. Wanneer je een horizontaal vouwbare smartphone voor de helft openklapt, zet je hem rechtop neer. Dit is handig wanneer je regelmatig videobelt.

Samsung Galaxy Z Flip 3

128 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 11
Adviesprijs 1.049,- 829,-
tijdelijk uitverkocht

Opengeklapt heeft de Samsung Galaxy Z Flip 3 een schermdiagonaal van 6,7 inch. Dat is behoorlijk groot, maar wanneer je het toestel dichtklapt, neem je hem gemakkelijk mee in je tas of broekzak. Je zet de Flip 3 rechtop neer in een hoek van 90 graden. Zo maak je een selfie of je videobelt zonder dat je de smartphone vasthoudt. Klap je het toestel dicht? Dan zie je aan de voorkant een klein 1,9 inch scherm. Hierop lees je in één oogopslag de tijd en je meldingen af.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen