The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Ruben

Hoe kies je een foodprocessor?

Wil je een foodprocessor kopen, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? In dit artikel helpen jou bij het maken van een keuze. Houd bijvoorbeeld rekening met het vermogen van de foodprocessor en welke accessoires je krijgt meegeleverd.

Foodprocessor kiezen

Je hebt keus uit veel foodprocessors met verschillende specificaties. Met de onderstaande vragen helpen wij je graag bij het maken van een keuze.

  • Hoeveel vermogen heb je nodig?
  • Hoe stevig moet de foodprocessor zijn?
  • Wil je de foodprocessor uitbreiden met accessoires?
  • Hoe gemakkelijk wil je de foodprocessor reinigen?

Hoeveel vermogen heb je nodig?

foodprocessor met deeg

Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen van de foodprocessor, hoe gemakkelijker je ingrediënten verwerkt. De meeste foodprocessors in ons assortiment hebben een vermogen van 500 en 1.000 watt. Foodprocessors met een vermogen van minder dan 500 watt zijn geschikt voor het hakken van een uitje, maar niet voor hele harde ingrediënten. Denk aan chocolade of noten. Foodprocessors van meer dan 1.000 watt gebruik je niet alleen voor harde ingrediënten, maar zelfs voor het kneden van zwaar deeg.

Hoe stevig moet de foodprocessor zijn?

metalen foodprocessor groente

Foodprocessors zijn gemaakt van kunststof, aluminium, roestvrij staal of metaal. Hoe zwaarder het materiaal van de behuizing, hoe steviger de foodprocessor en hoe beter hij tijdens het hakken en snijden op je aanrecht blijft staan. Foodprocessors van metaal zijn het stevigst en het zwaarst. Een kunststof foodprocessor is licht van gewicht en hierdoor gemakkelijker te verplaatsen.

Wil je de foodprocessor uitbreiden met accessoires?

foodprocessor met accessoires

Van Franse frietjes tot Vlaamse frieten en van flinterdunne plakjes wortel tot grove rasp: voor bijna elke toepassing bestaat er wel een snijschijf voor je foodprocessor. Bedenk van tevoren dus goed wat je gaat maken en kijk of de juiste snijschijf al wordt meegeleverd. Dit geldt natuurlijk voor alle foodprocessor accessoires. Beschikt de foodprocessor bijvoorbeeld over een blender opzetstuk waarmee je smoothies maakt? Of sluit je op deze foodprocessor helemaal geen blender opzetstuk aan?

Hoe gemakkelijk wil je de foodprocessor reinigen?

onderdelen in vaatwasser

Wil je van je dagelijkse hak- en snijwerk af, dan is de foodprocessor het geschikte keukenapparaat. De tijd die je met dit keukenapparaat bespaart, wil je dan natuurlijk niet besteden aan het schoonmaken ervan. Controleer daarom altijd goed hoe je dit precies doet. Zijn de onderdelen van de foodprocessor bijvoorbeeld vaatwasmachinebestendig? En neem je de behuizing gemakkelijk af met een doekje?

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.824 beoordelingen