The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

Advies over foodprocessors

Met een foodprocessor hak, snijd en rasp je verschillende soorten groenten en fruit. In elke gewenste vorm en dikte: van een fijngesnipperd uitje tot dikke Vlaamse frieten. Je gebruikt een foodprocessor echter ook prima voor het kneden van deeg of het mixen van beslag. Lees snel verder voor meer informatie over foodprocessors.

Wat kan je allemaal met een foodprocessor?

Foodprocessor met blender, citruspers, snij- en raspbaden en extra rvs mengkom

De foodprocessor is de snijhulp bij uitstek. Je hakt er heel gemakkelijk een uitje mee, appels snijd je vliegensvlug in plakjes en het raspen van wortels is een fluitje van een cent. Maar wist je dat je er met de juiste opzetstukken ook prima taart- of pizzadeeg mee kneedt? Zelfs het maken van smoothies of dunne vruchtensappen behoort tot de mogelijkheden.

  • Kloppen, kneden en mixen
  • Hakken, snijden en raspen
  • Pureren
  • Dikke sappen (smoothies)
  • Dunne sappen (vruchtensappen)

Waar let je op bij de aanschaf van een foodprocessor?

rvs foodprocessor met groenten en fruit

Het lijkt er in eerste instantie op dat je voornamelijk naar de meegeleverde accessoires moet kijken om te beoordelen of het product aansluit op jouw wensen. Maar ook andere features zijn het overdenken waard. Zo heeft ook het vermogen invloed op de veelzijdigheid van toepassingen. Het materiaal heeft weer invloed op de intensiteit waarmee je de foodprocessor gebruikt.

Welke accessoires gebruik je op een foodprocessor?

Blender met roodfruit en smoothiebeker met rode smoothie

Je kunt de accessoires van een foodprocessor eenvoudig uitbreiden, wat het geschikt maakt voor nog meer toepassingen in de keuken. Maar tot hoe ver reikt de veelzijdigheid van een foodprocessor? En in hoeverre evenaart een foodprocessor de kwaliteit van een voor deze toepassingen gespecialiseerd apparaat?

Wat is het verschil tussen een keukenmixer en een foodprocessor?

Kenwood keukenmixer en Magimix foodprocessor

Een foodprocessor is vooral bekend om het razendsnel snijden, hakken en raspen van groenten en fruit. Maar met de juiste accessoires biedt het dezelfde veelzijdigheid als een keukenmixer, die voornamelijk klopt, kneedt en mixt. Toch zijn er belangrijke verschillen en - vooral - onderscheidende details die de 2 apparaten speciaal geschikt maken voor specifieke toepassingen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.442 beoordelingen