The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Hoe los ik een foutcode van mijn Canon printer op?

Je Canon printer doet niet wat je ervan verwacht en geeft een foutmelding. Dat is natuurlijk vervelend, maar de foutmelding kan je ook helpen om het probleem op te lossen. De foutcode geeft aan wat er mis is met de printer. Ik heb voor je uitgezocht wat de belangrijkste foutcodes op Canon printers betekenen en hoe je de storing op kunt lossen.

Codes met een cijfer-lettercombinatie

Er zijn veel verschillende foutcodes voor Canon printers. De meeste meldingen beginnen met een letter, gevolgd door 2 of 3 cijfers.

 • E13/E16: Inktmelding. Je printer geeft aan dat de inkt op is of dat je in ieder geval niet voldoende inkt meer hebt om te kunnen printen. Vervang de cartridges voor nieuwe cartridges die geschikt zijn voor je apparaat.
 • U162/U163: Geeft aan dat er een probleem is met de cartridges. Deze zijn niet per se leeg, maar er lijkt iets anders niet helemaal goed te zijn. Hou de stop/cancel of reset knop op je Canon printer in voor ongeveer 10-15 seconden. De foutmelding zou nu moeten verdwijnen, tenzij de cartridges leeg zijn.
 • E5/E05: Printkopfout. De printkop is niet geïnstalleerd, of deze is defect. Open de klep van je printer en kijk of de printkop juist geïnstalleerd is.
 • E7/E07: De cartridges in je printer uit de "FINE"-lijn zijn niet goed geïnstalleerd. Meestal is dit een cartridge met 3 kleuren in 1. Plaats de cartridge opnieuw en start de printer opnieuw op indien nodig.
 • B200: De printerkop of de printer zelf is defect. Deze foutmelding is lastig zelf op te lossen. Neem contact op met onze klantenservice of die van Canon.

Numerieke foutcodes

Andere codes van Canon bestaan enkel uit een aantal cijfers. Bekijk hieronder welke foutcodes er zijn en hoe je ze oplost.

 • 5011: Algemene foutmelding. Zet je printer uit en wacht even. Start nu je printer opnieuw op. Werkt dit niet, doorloop dan het proces in de volgende alinea om je printer te resetten.
 • 5100/5200/5400/5700/6000: Algemene foutmelding. Het kan zijn dat er nog verpakkings- of beschermingsmateriaal in je printer zit. Deze worden gebruikt voor de bescherming van het apparaat tijdens transport. Controleer of je al het foam en verschillende stukjes tape uit de printer hebt verwijderd.
 • 1682: Cartridgefout. Je cartridges worden niet herkend door de printer. Controleer of je de cartridges goed geplaatst hebt en eventuele beschermingstape of klemmetjes hebt verwijderd. Plaats je cartridge opnieuw en start je printer opnieuw op.

Je Canon printer resetten

Als bovenstaande oplossingen niet helpen, kun je de printer ook resetten:

 1. Zet de printer aan.
 2. Wacht tot de printer klaar is met opstarten.
 3. Druk op de stop/reset knop op je printer en houd deze ingedrukt.
 4. Druk op de knop waarmee je een kleurenkopie maakt en houd ook deze knop ingedrukt.
 5. Wacht 5 seconden en laat daarna eerst de kleurenkopie-knop los en daarna de reset knop.
 6. De printer start nu opnieuw op en stelt zichzelf in.
 7. Geeft de printer een melding dat het apparaat moet kalibreren? Druk op OK en laat de printer zijn werk doen.
 8. Verbind de printer weer met de usb-kabel.

Je hebt je printer nu gereset. Hiermee zou je de meeste foutmeldingen moeten kunnen oplossen. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met de klantenservice.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.428 beoordelingen