The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Hoe los ik een foutcode van mijn HP printer op?

Je HP printer doet het niet en geeft een foutmelding. Vervelend, maar tegelijkertijd ook handig. De foutcode geeft aan wat er mis is met de printer. Ik heb voor je uitgezocht wat de belangrijkste foutcodes betekenen en hoe je de storing op kunt lossen.

Numerieke codes

Er zijn veel verschillende foutcodes voor HP printers. Sommige van deze codes zijn numerieke codes die beginnen met de volgende getallen:

 • 02 - Een probleem met de printerkabel. Verwijder de printerkabel en start de printer opnieuw op. Geeft de printer nu ready aan? Update de driver via het menu "(firmware-)updates". Sluit daarna de printerkabel opnieuw aan. Bestaat het probleem nog steeds, vervang dan de printerkabel.
 • 12 - Klep open / probleem met toner. Controleer of de toners van je printer goed geïnstalleerd zijn en of de klep dicht zit.
 • 13 - Paperjam. Het papier is vastgelopen. Dit kan gebeuren bij de invoer, uitvoer of tijdens het printen. Open de klep aan de voorkant of achterkant van je printer, afhankelijk van waar het papier is vastgelopen. Pak het vastgelopen papier altijd met twee handen vast en trek het voorzichtig in een rechte beweging uit de printer.
 • 41/49 - Printer error. druk op cancel om de afdruk te verwijderen en probeer het opnieuw. Controleer of alle kleppen gesloten zijn, de printer aangesloten.

Tekst-codes

 • 0XB80AFA20: Probleem met de wifi-verbinding. Start je router en printer opnieuw op, of probeer of je wel kunt printen met behulp van een printerkabel.
 • 0XC19A0023: Printkopfout. Schakel de printer uit, wacht minimaal 30 seconden en zet de printer weer aan. Lost dit het probleem niet op? Voer de onderstaande methode uit.
 • 0xc19a0020: Probleem met de inkt. Voer onderstaande methode uit om je printer en cartridges te resetten.
 • B81565BC: Algemene fout op een blauw scherm. Probeer eerst onderstaande methode. Kun je hiermee het probleem niet oplossen? Neem dan contact op met de klantenservice.

HP printer resetten

Als bovenstaande oplossingen niet helpen, kun je ook je HP printer resetten. Volg onderstaande stappen en probeer opnieuw om te printen.

 1. Zet de printer aan.
 2. Wacht tot de printer klaar is met opstarten.
 3. Is je printer verbonden met een usb-kabel? Verwijder deze dan uit de printer. Heeft je printer wifi? Een netwerkverbinding hoef je niet te verbreken.
 4. Haal de cartridges of toners uit je printer.
 5. Haal de stekker uit het stopcontact en uit de printer, terwijl de printer aan staat.
 6. Wacht minimaal 1 minuut.
 7. Verbind de printer weer met het stopcontact en zet de printer aan.
 8. Plaats de cartridges of toners weer in de printer en sluit de klep.
 9. Geeft de printer een melding dat het apparaat moet kalibreren? Druk op OK en laat de printer zijn werk doen.
 10. Verbind de printer weer met de usb-kabel.

Je hebt je printer nu gereset. Hiermee los je de meeste foutmeldingen op.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.317 beoordelingen