The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Steven

Hoe kies je een printer?

Je bent op zoek naar de beste printer voor jou. Waar moet je op letten als je veel tekst afdrukt of juist foto's print? Om je te helpen bij het maken van deze keuze hebben we een aantal voorbeeldsituaties op een rijtje gezet. Zo kies jij de printer die het beste bij je past.

Tekst of foto's?

Tekst printen

Tekst printen

Elke printer print tekst. Welke je kiest, hangt af van je printgedrag. Print je alleen maar simpele tekstdocumenten, kies dan voor een zwart-wit printer. Deze kost minder dan een kleurenprinter en gebruikt minder inkt. Wanneer je verslagen, rapporten en facturen graag in kleur afdrukt, dan wil je een kleurenprinter.

Foto's printen

Foto's printen

Fotoprinters gaan een stap verder dan kleurenprinters. Een fotoprinter heeft meer dan 4 cartridges en gebruikt soms zelfs speciale fotozwarte, lichtcyaan en lichtmagenta inkt. Daarmee druk je foto's af met heldere kleuren en een mooi contrast. Hoe meer cartridges de printer gebruikt, des te groter is het kleurbereik.

Thuis of kantoor?

Thuis printen

Thuis printen

Zoek je een printer voor thuis? Dan zit je niet te wachten op een enorm apparaat. Thuisprinters zijn daarom compact en voorzien van tal van opties zoals scannen, kopiëren of het printen van foto's. Alles in één apparaat. Kies een printer die zowel op je bureau, als bij je behoeften past.

Kantoor printen

Op kantoor printen

Kantoorprinter zijn gericht op snelheid, efficiëntie en het laag houden van afdrukkosten. Deze zijn voorzien van functies die tijd helpen besparen. Zo kopiëren sommige modellen bijvoorbeeld een stapel papier achter elkaar (ADF) of scannen zij documenten automatisch dubbelzijdig (DADF).

All-in-one of alleen printen?

All-in-one printer

Printen, scannen, kopiëren en soms faxen (all-in-one)

Wil jij één apparaat waarmee je ook kopieert, scant en misschien zelfs faxt? Dan is een all-in-one printer geschikt. Het voordeel van een all-in-one printer is dat je geen aparte scanner, los kopieerapparaat en fax nodig hebt.

Single fuction printer

Alleen printen (single function)

Gebruik jij je printer alleen om af te drukken? Laat de ingebouwde scanner en fax dan links liggen en kies voor een single function printer. Het enige waar deze machine zich mee bezighoudt, is printen.

Wifi of bedraad?

Wifi printer

Printen via wifi

Printen via wifi is een eitje. Je hebt alleen een wifi printer en een router nodig. Vervolgens kan je vanaf elke plek in je huis afdrukken. Blijf dus lekker in je luie stoel zitten terwijl je een bioscoopticket print.

Bekabelde printer

Bedraad printen via het netwerk

Sluit je je printer liever met een ethernetkabel aan op je router? Dit kan met een bedrade netwerk printer. Een bekabelde verbinding is stabieler en veiliger dan een wifi verbinding.

Voordelig printen of goedkope printer?

Voordelig printen

Voordelig printen

Print je veel? Zorg dan voor een zuinige printer die voordelig afdrukt. Deze zijn vaak duurder in de aanschaf, maar kosten je onderaan de streep minder. Voorbeelden hiervan zijn printers met inktreservoirs en laserprinters. Goedkopere printers, zoals een inkjetprinter, zorgen vaak voor hoge printkosten.

Goedkoop printen

Goedkope printer

Een goedkope printer is vooral geschikt voor mensen die weinig printen. Je hebt al een all-in-one inkjetprinter voor minder dan 60 euro. In veel gevallen gebruikt een goedkope printer echter dure cartridges. Dit is prima wanneer je af en toe een vliegticket of retourformulier print, maar niet wanneer je regelmatig afdrukt.

Compacte printer of groot formaat?

Compacte printer

Een compacte printer

In een knus huishouden of een klein kantoor is ruimte beperkt. Dat wil je niet opvullen met een onnodig grote printer. Kijk daarom bij onze compacte printers. Deze plaats je gemakkelijk op een bureau of in een kast.

Grote printer

Een printer die grote formaten (A3) afdrukt

Als je graag op groot formaat afdrukt, dan heb je een A3 printer nodig. Hiermee print je bijvoorbeeld ontwerpen en abri's. Deze printers zijn doorgaans groter dan A4 printers, dus zorg dat je voldoende ruimte vrij hebt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen