The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Steven

Welk type printer kan goedkoop printen?

Je zoekt een printer voor thuis waarmee je goedkoop kunt printen. Je print ongeveer 50 pagina's per maand. Kies je dan een inkjet printer, laserprinter, printer met inktreservoirs of print je met HP Instant Ink? Een inkjet printer is goedkoop, maar heeft hoge printkosten. Een printer met inktreservoirs is duur, maar heeft lage printkosten. Wij helpen je bij het maken van de meest voordelige keuze.

Printers met inktreservoirs

Epson inktflesjes

Print je veel? Dan is een printer met inktreservoirs de beste keus. De printkosten zijn laag en de inktcapaciteit is hoog. Deze printers gebruiken geen cartridges. In plaats daarvan vul je zelf het inktreservoir met inkt uit flesjes. Voor slechts € 10-15,- koop je een inktflesje van 70 ml, waarmee je 4.500 pagina's print. Dit kost ongeveer € 140,- wanneer je met cartridges print. De goedkoopste kleurenprinter met inktreservoirs kost € 209,-, maar wordt met voldoende inkt geleverd om 8 jaar lang 100 pagina's per maand te printen.

Laserprinter (Toner)

Laserprinter toners

Laserprinters worden vaak gebruikt voor kantoor, maar kunnen bij hoge afdrukhoeveelheden ook thuis gebruikt worden. Bijvoorbeeld wanneer je zpp'er of leerkracht bent en dagelijks huiswerkopdrachten print. Een laserprinter is duurder in aanschaf dan een inkjet printer, maar de kosten voor een printje zijn lager. Dit komt door het goedkopere toner, een soort poeder wat in grote cartridges verkocht wordt. Laserprinters hebben vaak een hoge afdruksnelheid en papiercapaciteit. Voor foto's en afbeeldingen is toner minder geschikt. Dus, wil je veel documenten afdrukken en besparen op printkosten? Kies dan een laserprinter.

Inkjetprinter (cartridges)

Inkjetprinter cartridges

Een inkjetprinter is het goedkoopst om aan te schaffen, maar het duurst in verbruik. Deze gebruikt inkt cartridges, de cartridges die we als standaard kennen. Je koopt een inkjetprinter die scant, kopieert en in kleur print vanaf zo'n 45 euro. Inkjet printers staan bekend om hun scherpe afdrukkwaliteit en realistische kleurweergave. Een standaard inkjetprinter voor thuis is vooral geschikt voor mensen die weinig printen, zoals in een klein huishouden of een studentenkamer. Cartridges zijn namelijk duur en je moet ze regelmatig vervangen. Beperk dit met een XL/XXL cartridge.

HP Instant Ink (cartridges)

HP Instant Ink

Wil je graag een goedkope inkjet printer, maar geen hoge printkosten? Kies dan voor HP Instant ink. Instant Ink is een stuk voordeliger dan 'normale HP inkt', vooral wanneer je veel in kleur print. Kleurenafdrukken zijn namelijk even duur als zwart-wit afdrukken. En een printplan met 50 pagina’s kost bijvoorbeeld maar € 3,- per maand. Je printer bestelt automatisch cartridges wanneer de oude bijna leeg zijn, waarna deze kosteloos opgestuurd worden. Je plan is maandelijks opzegbaar en overgebleven printjes neem je mee naar de volgende maand.

Wat zijn de printkosten per type printer?

Print techniek Vooral geschikt voor... Printkosten zwart-wit Printkosten kleur + zwart-wit Prijs printer Totale kosten na 3 jaar
Inkjet Klein huishouden ± € 40,- per jaar ± € 140,- per jaar Vanaf ± € 45,- € 465,-
Laser Thuiskantoor ± € 20,- per jaar ± € 110,- per jaar Vanaf ± € 75,- € 405,-
Inktreservoirs Groot huishouden ± € 2,- per jaar ± € 9,- per jaar Vanaf ± € 209,- € 236,-
HP Instant Ink Klein of groot huishouden € 36,- per jaar € 36,- per jaar Vanaf ± € 45,- € 153,-


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.886 beoordelingen