The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisanne

Hoe zet je gegevens over naar een nieuwe MacBook?

Hier lees je hoe ik alle bestanden van mijn oude MacBook overzet naar mijn nieuwe. Dit doe ik met de migratie-assistent van Apple. Deze stappen gelden overigens voor alle Mac computers, dus ook voor iMac.

Voorbereiding

  • Ik zorg ervoor dat alle apps op zowel mijn oude als mijn nieuwe MacBook helemaal zijn geüpdatet. Tip: met de knop update alles in het tabje updates in de de App Store haal ik alle updates in één keer binnen. Scheelt weer wat muisklikken.
  • Allebei mijn laptops van Apple hebben Mac OS X Snow Leopard (v10.6.8) of hoger. Dit controleer ik via het Apple menu (het Apple logootje 🍎 linksboven in het scherm) > Over deze Mac.
  • Ik geef zowel mijn oude als mijn nieuwe MacBook een naam, zodat ik zeker weet dat ik straks het juiste apparaat selecteer. Ik klik hiervoor het tabje systeemvoorkeuren (via het Apple menu) en selecteer delen. In het veld computernaam noem ik ze ‘MacBook Lisanne oud’ en ‘MacBook Lisanne’.
  • Ik steek van allebei de laptops de stekker in het stopcontact.
  • Omdat zowel mijn oude als mijn nieuwe MacBook zijn geüpdatet naar de nieuwste MacOs, kan ik ze draadloos op elkaar aansluiten. Ik zet ze dicht bij elkaar en zorg dat ze op hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden. Als op één van de 2 OS X El Capitan of lager is geïnstalleerd, verbind ze dan met een ethernetkabel.

1. Start de oude Mac op in doelschijfmodus

Doelschijfmodus

Ik start mijn oude MacBook op in doelschijfmodus. Dit doe ik door in het Apple menu (🍎) te kiezen voor systeemvoorkeuren en op opstartschijf te klikken. Hier klik ik op doelschijfmodus en daarna op herstart.

2. De migratie-assistent gebruiken

Migratie-assistent

Ik open de migratie-assistent via programma’s > hulpprogramma’s. Ik kies voor de optie ‘vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf’ en klik op ga door. Ik zie nu een lijst met reservekopieën, waaronder een van ‘MacBook Lisanne oud’ (juist, die van daarnet). Die selecteer ik en ik klik op ga door. Nu zie ik een lijst met gegevens die ik mee kan nemen. Let op: als je, net als ik, veel data moet overzetten kan de overdracht soms wel uren in beslag nemen. Wacht geduldig af en zet je Mac in ieder geval niet uit.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.345 beoordelingen