The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Google Assistent voor bellen en berichten sturen

Handsfree bellen is handig wanneer je onderweg bent, staat te koken of aan je bureau zit. Met de Google Assistent is handsfree bellen of berichten sturen nog makkelijker. Wat de handsfree mogelijkheden zijn van de Google Assistent, vertellen we je in dit artikel.

Handsfree bellen en berichten sturen

Handsfree bellen met Google Assistent

Dankzij de Google Assistent hoef je contacten niet meer zelf op te zoeken voordat je belt. Je gebruikt alleen nog een spraakcommando: 'Hey Google, bel mijn moeder'. Voor videogesprekken en het lezen of versturen van berichten gebruik je vergelijkbare commando's. De Engelstalige app heeft de functie Google Duplex. Hiermee maakt de app met een echte mensenstem bijvoorbeeld een afspraak voor je bij de kapper, zonder dat je zelf belt. Deze feature is in het Nederlands momenteel nog niet beschikbaar.

Hoe werkt het?

Om te kunnen bellen met de Google Assistent, synchroniseer je eerst je contacten. Deze importeer je via Contacts in je Google Account. Wil je contacten bellen die op je Android device staan? Open dan de Google-app en navigeer via het menu naar Instellingen, naar Accounts en privacy, naar Google-activiteitsopties en dan naar Apparaatgegevens. Schakel deze in om te kunnen bellen via de Assistent.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen