The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Google Assistent voor bellen en berichten sturen

Je kent het wel handsfree bellen in de auto, thuis via de luidspreker of onderweg met oordopjes in. Handsfree bellen is voor ons allemaal heel normaal geworden. Daarom heeft Google Assistent handsfree bellen 2.0 ontwikkeld. Ook is er een handige manier voor het versturen en beluisteren van onder andere whatsApp-berichten. Wat de mogelijkheden zijn, lees je in dit artikel.

Handsfree bellen 2.0

Handsfree bellen met Google Assistent

Voordat je normaal gesproken handsfree kunt bellen, moet je toch eerst nog je contact opzoeken en vervolgens de knop om te bellen indrukken. Met Google Assistent zijn al deze handelingen verleden tijd. Zeg "Hey Google, bel mijn moeder" en het nummer van je moeder wordt gebeld, zonder maar een knop aan te raken. Ook wanneer je wilt videobellen, geef je Google Assistent een commando. Maar let op: Google Assistent heeft nog iets unieks, namelijk Google Duplex. Deze functie is nu alleen nog in de Engelstalige app beschikbaar, maar Google Duplex maakt met een echte mensenstem bijvoorbeeld een afspraak voor je bij de kapper, zonder dat je zelf belt. Omdat deze functie nog niet in het Nederlands beschikbaar is, gaan we het in dit artikel nog niet teveel over Duplex hebben, maar deze afsprakenmaker is zeker de toekomst.

Berichten sturen en beluisteren

Berichten sturen en beluisteren met Google Assistent

Ook berichten sturen met Google Assistent is een eitje. Zeg "Hey Google, stuur mijn moeder een WhatsApp-bericht" en de app wordt geopend. In je volgende commando omschrijf je het bericht en vervolgens verstuurt de assistent het bericht naar je moeder. Wanneer je bijvoorbeeld in de auto zit, laat je Google Assistent een ontvangen bericht voorlezen. Kies voor het commando "Hey Google, lees het laatst ontvangen WhatsApp-bericht van mijn moeder voor" en het bericht wordt voorgelezen. Wel zo gemakkelijk en veilig.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.087 beoordelingen