The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Wessel

Vergelijk de Google Chromecast met de Apple TV

Een groot voordeel van streamingdiensten zoals Netflix en HBO GO is dat je niet afhankelijk bent van de televisieprogrammering of een computer om naar je favoriete films en series te kijken. Met de Google Chromecast stream je deze diensten eenvoudig vanaf je smartphone naar je televisie door middel van een app. De Apple TV is een volwaardige media center. Dankzij het tvOS besturingssysteem en de meegeleverde afstandsbediening geniet je van eindeloze content, zonder het gebruik van een smartphone. Heb je aan Netflix genoeg? Dan is een Chromecast meer dan voldoende. Maar waarom zou je dan meer willen betalen voor een Apple TV? Op deze pagina lees je de grootste verschillen.

Belangrijkste verschillen tussen Chromecast en Apple TV

Google Chromecast Apple TV
Ik wil Netflix streamen naar mijn tv Ja Ja
Ik wil mijn Android smartphone gebruiken. Ja Nee
Ik wil mijn iPhone gebruiken Ja Ja
Ik wil de mediaspeler bedienen zonder een smartphone Nee Ja
Ik wil andere Apple producten gebruiken via AirPlay Nee Ja

Uiterlijk

Chromecast

Mediaspeler in zakformaat

Dankzij het handige formaat van de Chromecast (51,9 x 51,9 x 13,49 mm) kun je hem óók buitenshuis gebruiken. Als je veel reist sluit je hem bijvoorbeeld eenvoudig aan op de tv in je hotelkamer.

Apple TV

Klein kastje onder je tv

De Apple TV is een volwaardige mediaspeler en is daarom ook een stuk groter (98 x 98 x 35 mm). Je laat hem dan ook lekker onder of naast je televisie staan. Het simpele zwarte design werk je eenvoudig weg in je tv opstelling.

Specificaties

Gebruik Chromecast

Stream via je eigen apparaat

Je sluit de Google Chromecast eenvoudig aan op de HDMI poort van je tv en laat hem uit het zicht daar hangen. Koppel je smartphone, tablet of laptop via wifi met de Chromecast en stream direct je favoriete series in Full HD naar je tv. Streamen doe je zo snel als je telefoon en router dit toelaten. Een verouderde telefoon en trage router zorgen voor lange laadtijden leiden. Hoe nieuwer je apparatuur, hoe minder last je hiervan hebt.

Gebruik Apple TV

Volwaardige mediaspeler

Zet de Apple TV onder of naast je tv en sluit hem aan via de HDMI poort. De bediening verloopt via de afstandsbediening, iPod, iPhone of iPad. Dankzij de harde schijf, processor en tvOS is de Apple TV een volwaardige mediaspeler. Naast wifi kun je ook een internetkabel aansluiten om laadtijden te voorkomen. Apple TV streamt in Full HD en 4K.

Beschikbare apps

Wat content betreft doet de Google Chromecast in Nederland momenteel weinig onder voor de Apple TV. Alle bekende media diensten, zoals Netflix en HBO GO, zijn op beide apparaten beschikbaar. Een voordeel van de Apple TV is wel dat er een groot aanbod van apps en diensten van tevoren al geïnstalleerd zijn. Op de Chromecast moet je deze eerst zelf nog even installeren. Wanneer je ook wilt gamen, kun je beter kiezen voor de Apple TV. Het tvOS platform beschikt over een groot aantal games dat speciaal ontwikkeld is voor gebruik met de Apple Remote. Het aanbod aan apps van de Chromecast is helaas nogal beperkt en werkt niet altijd probleemloos met elke telefoon.

Conclusie

De Chromecast is de meest budgetvriendelijke oplossing om populaire apps zoals Netflix naar je televisie te streamen. Je bedient hem met vrijwel elke smartphone en sluit hem eenvoudig aan. Daarnaast leent het compacte formaat van de Chromecast zich ideaal voor gebruik op vakantie. Als veeleisende gebruiker kies je voor de Apple TV. Gamen, films kijken of een snelle workout mét instructeur, je doet het allemaal. Je bent niet afhankelijk van een smartphone en dankzij tvOS navigeer je eenvoudig door al je content.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.121 beoordelingen