The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Manon

Hoe bewerk je jouw GoPro video's?

Er zijn verschillende manieren om vette filmpjes te maken met je GoPro. Achteraf bewerk je jouw video's met de GoPro Quik app. Maar ook tijdens het opnemen van je beelden heb je invloed op het resultaat. Unieke camerastandpunten dragen bij aan hoe jouw video eruit komt te zien. In dit artikel geven we tips hoe jij jouw GoPro video's bewerkt.

Standpunt van je camera

Door verschillende standpunten met je GoPro uit te proberen, kom je erachter wat spectaculaire beelden oplevert. Monteer je action camera bijvoorbeeld op je surfplank, kajak of snowboard. Op die manier hoef je de beelden niet veel te bewerken om ze er tof uit te laten zien. Film vanuit diverse standpunten , zodat je video veel afwisseling bevat. Op die manier wordt het interessant om naar de video te kijken. In de video hiernaast zie je hoe je jouw video's bewerkt.

GoPro Quik app

GoPro Quik

Om je video's te bewerken gebruik je de GoPro Quik app. Deze app is beschikbaar voor je smartphone en desktop. Beide versies van de app download je gratis. In eerste instantie is de app bedoeld voor smartphone gebruikers. Om deze reden is het eenvoudiger om je video's te bewerken op je telefoon. Dit wil echter niet zeggen dat de desktop versie niet goed werkt. Hiermee creëer je ook toffe video's. Meer uitleg over GoPro Quik vind je in onderstaand artikel.

Bewerken op je smartphone

Smartphone

Wanneer je de app hebt gedownload op je smartphone ga je aan de slag. Als je de GoPro met de Quik app verbindt kun je jouw gemaakte video op je smartphone downloaden. Je kiest een aantal hoogtepunten uit waarna de app een video voor je creëert. Daarna bewerk je de video. Je voegt bijvoorbeeld filters, muziek of tekst toe aan de video. Het is ook mogelijk om de volgorde en de lengte van de video aan te passen.

Bewerken op je desktop

Desktop

Open de GoPro Quik app op je computer, maak een account aan en sluit je GoPro aan op je computer. Vervolgens download je de bestanden. Je hebt 3 modi waarin je de beelden kunt bewerken: snel-, create- en studiomodus. De snelmodus is de meest beperkte modus waarin je de video knipt, roteert en highlights selecteert. Met de create modus voeg je muziek toe aan je video. De studiomodus komt het meest in de buurt van een professioneel bewerkingsprogramma.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.362 beoordelingen