The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daniel

Hoe installeer je een Tado Thermostaat?

Je Tado thermostaat aansluiten kan moeilijk zijn. De installatie is namelijk voor iedere cv ketel anders. Wij helpen je met de installatie, maar we raden aan dat je een monteur inschakelt als je weinig ervaring hebt met elektriciteit. Op deze pagina leggen we je uit hoe je deze thermostaat veilig installeert.

Aan de slag met de Tado Slimme Thermostaat

Volg onderstaande stappen, zodat je de installatie veilig doet. Je hebt ook een werkend wifi signaal nodig.

  • Stap 1. Bereid je voor op de installatie
  • Stap 2. Koppel je thermostaat aan de stroom
  • Stap 3. Maak verbinding met het internet
  • Stap 4. Stel je voorkeuren in

Stap 1: bereid de installatie voor

Download de Tado app op je smartphone en scan hiermee de QR code op je thermostaat. Je ziet nu direct de installatiehandleiding. De app helpt je stap voor stap om je Tado slimme thermostaat te installeren. Schakel het verwarmingssysteem uit in je meterkast, omdat je met elektriciteit gaat werken. Maak foto’s van de bedrading. Je hebt deze foto later nodig bij het verbinden van de bedrading. Hierna kan je de oude thermostaat loskoppelen.

Stap 2: koppel je thermostaat aan het stroomnetwerk

Je gaat de Tado thermostaat aansluiten met 2 draden van je warmtesysteem. De Tado app vertelt je precies waar je welke kabel aansluit. Voor stadsverwarming sluit je bijvoorbeeld de zwarte draad aan op NO en de bruine op COM. Vergeet niet om het lipje achter de batterijen te verwijderen. Er zijn 2 manieren om je thermostaat te verbinden. Dit kies je ook in de app.

  • Je koppelt de thermostaat direct aan de ketel.
  • Je koppelt de meegeleverde uitbreiding aan de ketel voor een draadloze verbinding met je thermostaat.

Twijfel je hoe je de bedrading moet aansluiten? Schakel dan een Smart Home monteur in.

Stap 3: maak verbinding met het internet

Koppel je meegeleverde internetbridge aan je router met een UTP kabel en druk op de pairing knop. Houd vervolgens de knoppen van de thermostaat en de uitbreiding 3 seconden ingedrukt. Het koppelen duurt ongeveer 2 minuten. Je ziet op het scherm van je thermostaat 2 cirkels. Je kan door met de installatie wanneer de cirkels tegen elkaar aan staan.

Stap 4: stel je voorkeuren in

Druk nogmaals 3 seconden op de knop van de thermostaat en kies dan de juiste soort ketel op het scherm van je thermostaat. Geef aan of je de installatie met of zonder uitbreiding hebt gedaan. Je stelt nu via de Tado app schema’s in of past de temperatuur aan. Je weet dat de thermostaat werkt wanneer je ketel aanslaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen