Geschreven door Jorn

Hoe installeer je een Ziggo mediabox?

Kijk je tv met een Ziggo abonnement en heb je net een nieuwe televisie? Of heb je juist net een Ziggo abonnement aangeschaft? Dan is het tijd om je Ziggo mediabox te installeren. Dit kastje zet het tv signaal uit je hoofdaansluiting om in zenders die je tv kan laten zien. Met deze 6 stappen helpen wij je de mediabox snel en gemakkelijk aan te sluiten.

De Ziggo mediabox installeren in 6 stappen

De ziggo mediabox installeren

Zorg dat je de mediabox, een hdmi kabel, een coax kabel en de meegeleverde stroomkabel paraat hebt.

Stap 1: sluit je coax kabel aan op de hoofdaansluiting

Stap 2: sluit je coax kabel aan op de Ziggo mediabox

Stap 3: verbind de mediabox met de tv

Stap 4: voorzie de mediabox van stroom

Stap 5: selecteer de juiste bron op de tv

Stap 6: controleer of je zenders ontvangt

Stap 1: sluit je coax kabel aan op de hoofdaansluiting

Coax kabel aansluiten op hoofdaansluiting

Sluit het vrouwelijke uiteinde van de coax kabel aan op de hoofdaansluiting. Zit de hoofdaansluiting niet vlak bij je tv en heb je een lange kabel nodig? Zorg ervoor dat de kabel niet langer is dan 10 meter, want dan kan het tv signaal kwaliteit verliezen. Wanneer je toch een langere afstand moet overbruggen, kun je via Ziggo een versterker aanschaffen. Heb je een wandcontactdoos met één aansluiting en is die aansluiting al bezet? Vraag dan bij Ziggo een splitter aan.

Stap 2: sluit je coax kabel aan op de Ziggo mediabox

Coax kabel aansluiten op de Ziggo mediabox

Vervolgens sluit je het mannelijke uiteinde de coax kabel aan op de Ziggo mediabox. De aansluiting zit bij de meeste mediaboxen aan de linkerkant van de achterzijde van het kastje. Boven deze ingang staat meestal Coax in.

Stap 3: verbind de mediabox met de tv

Ziggo mediabox op de hdmi aansluiting van je tv

Verbind nu de mediabox met de tv via de hdmi kabel. De hdmi ingang op de mediabox vind je simpelweg onder de tekst HDMI. Sluit één uiteinde van de kabel hierop aan. Het andere uiteinde van de kabel stop je in één van de hdmi ingangen van je televisie. Heeft je tv geen hdmi ingang? Een paar mediaboxen van Ziggo hebben ook een SCART ingang. Deze gebruik je met een SCART kabel wanneer je een oudere televisie zonder hdmi ingangen wilt aansluiten.

Stap 4: voorzie de mediabox van stroom

Stekker van de mediabox in het stopcontact

Gebruik de meegeleverde stroomkabel om de mediabox van stroom te voorzien. De aansluiting voor netstroom op de mediabox vind je meestal aan de rechterkant van de achterzijde. Deze is aangegeven met Power en heeft een ronde vorm. Steek de stekker in het stopcontact.

Stap 5: selecteer de juiste bron op je tv

De juiste bron selecteren voor de Ziggo mediabox

Zet de mediabox en de televisie aan. Selecteer via de afstandsbediening van je tv de juiste bron. Dit doe je via de Source knop. Deze heeft vaak een icoon van een scherm met een pijl die naar rechts wijst en wordt meestal aangegeven met de tekst Source of Input. Kies hier voor de juiste hdmi ingang van je televisie. Kijk in welke hdmi aansluiting van je tv de kabel zit. Het nummer van de hdmi ingang vind je aangegeven bij deze aansluiting op je tv.

Stap 6: controleer of je zenders ontvangt

Zenders ontvangen met de Ziggo mediabox

Wanneer je de juiste bron selecteert, krijg je meestal NPO 1 te zien. Vervolgens controleer je of je ook alle andere zenders van je abonnement ontvangt. Lukt het om verder te zappen en zie je alle zenders? Mooi! Dan kun je nu rustig achterover leunen en tv kijken. Zie je NPO 1 niet, mis je nog zenders of is het beeld van lage kwaliteit? Neem dan contact op met Ziggo of klik hieronder voor tips om je probleem te verhelpen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen