The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jorn

Hoe installeer je een CI+ module?

Met een CI+ module ontvang je digitale televisie, zonder dat je daarvoor een decoder, ook wel 'kastje' genoemd, nodig hebt. Je gebruikt hiervoor de smartcard die je opvraagt bij je provider. In dit artikel lees je wat je nodig hebt en leg ik je in 5 stappen uit wat je moet doen tijdens de installatie.

Aan de slag met de CI+ module

Zorg dat je een CI+ module en de smartcard van je provider hebt. Daarnaast heb je een coax antennekabel nodig, die je aansluit op je coax wandcontactdoos voor het tv signaal.

  • Stap 1: reset je tv naar fabrieksinstellingen
  • Stap 2: sluit je tv aan op de antenne
  • Stap 3: controleer de ingevulde opties in het menu
  • Stap 4: laat de televisie naar zenders zoeken
  • Stap 4: controleer de gevonden zenders
  • Stap 5: steek de CI+ module in je tv

Stap 1: reset je tv naar fabrieksinstellingen

CI module fabrieksinstellingen

Als je tv net uit de doos komt, sla je deze stap over en ga je direct naar stap 2. In het menu van je televisie zoek je de optie: reset naar fabrieksinstellingen op. Deze optie vind je meestal in het menu Algemeen in de instellingen. Je wist met deze optie instellingen die de installatie van je CI+ module in de weg kunnen zitten. Daarnaast loopt je tv opnieuw het instellingsproces door, waardoor je meteen de juiste instellingen hebt voor digitale televisie via een smartcard.

Stap 2: sluit je tv aan op de antenne

CI module antenne aansluiten

Met een coaxiale antennekabel, ook wel coax kabel genoemd, sluit je de tv aan op je coax wandcontactdoos. Via deze kabel bereikt het digitale signaal je televisie. Sluit de kabel op de tv aan bij de ingang met Ant in erboven.

Stap 3: controleer de ingevulde opties in het menu

Opties controleren in het menu

Zet je tv aan, maar steek de smartcard en CI+ module nog niet in de tv. Bij een nieuwe tv of na een reset kom je automatisch de optie tegen waarmee je zenders zoekt. Vaak moet je hier een aantal gegevens controleren. Ga na of het type signaal op Kabel staat en of er een frequentie wordt genoemd. Om tv te ontvangen van Ziggo, heb je altijd als frequentie 5555 nodig. Kijk je televisie van Caiway? Neem dan contact met hen op voor de frequentie voor jouw locatie.

Stap 4: laat de televisie naar zenders zoeken

Digitale zenders opzoeken

Laat je televisie vervolgens naar kanalen zoeken. Dit kan een paar minuten duren. Wacht tot de televisie aangeeft dat alle zenders gezocht zijn en sluit dan het menu af.

Stap 5: controleer de gevonden zenders

Digitale zenders controleren

Stem je televisie af op NPO1. Zo controleer je of het je tv gelukt is om zenders te vinden. Ontvang je dit kanaal niet? Laat je televisie opnieuw naar zenders zoeken. Blijft het probleem zich voordoen? Neem dan contact op met je provider. Ontvang je NPO1 wel? Zet dan de tv uit en ga door naar stap 6.

Stap 6: steek de CI+ module in je tv

CI module in tv

Steek de smartcard in de CI+ module en steek de module vervolgens in je televisie. Zet hierna je televisie aan. Je tv start vanzelf een controleproces. Wacht tot de tv dit proces heeft afgerond. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Controleer hierna of je ook andere zenders dan de publieke omroep ontvangt. Zie je bijvoorbeeld ook RTL4? Mooi! Plof op de bank en kijk naar je favoriete tv programma's. Ontvang je alleen NPO1, 2 en 3? Klik dan hieronder voor tips waarmee je dit probleem oplost.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen