The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Is mijn tv geschikt voor een CI+ kaart van Ziggo?

Wil je zonder losse mediabox naar digitale tv van Ziggo kijken? Dan is het belangrijk dat de televisie Ziggo gecertificeerd is. Dit betekent dat de CI+ module van het toestel geschikt is voor een Ziggo smartcard. In dit artikel leg ik uit hoe je dit gemakkelijk controleert.

Voordat je begint: controleer de productpagina

Tv geschikt voor Ziggo

Op de productpagina van elke televisie vind je de specificatie 'Certificering CI+ module'. Als hier 'Ziggo' naast vermeld staat, dan is de tv gecertificeerd. De volgende stappen zijn alleen nodig om een tv te controleren die wij niet in het assortiment hebben.

Stap 1: ga naar de pagina van Ziggo

Kopieer de volgende link, plak deze in de adresbalk van een nieuw internetvenster en druk op enter.

https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/digitale-tv/kijken-zonder-kastje/

Stap 2: vul je postcode in

Ziggo tv postcode

Onder 'Veelgestelde vragen' staat de vraag 'Is mijn tv geschikt om digitaal tv te kijken?'. Door hierop te klikken, open je een venster waarin je jouw postcode moet invullen. Doe dit en druk op 'Ok'.

Stap 3: zoek je tv

Ziggo tv zoeken

Klik op het merk van de tv die je wilt controleren. Vervolgens verschijnt er een zoekbalk waarin je het typenummer van je tv invult. Je vindt dit typenummer op de productpagina of op de achterkant van de tv. Neem het typenummer exact over, want tv's met afwijkende nummers hebben mogelijk een andere certificering. Zoek je bijvoorbeeld naar de Samsung UE40MU6100, dan vul je UE40MU6100WXXN in. Zodra je het volledige nummer hebt ingevuld, klik je op 'Check'.

Stap 4: bekijk het resultaat

Ziggo gecertificeerd

Als je tv Ziggo gecertificeerd is, zie je een groene vink en de woorden 'Mooi! Je toestel is geschikt voor Digitale TV van Ziggo'. Is de tv ongeschikt, dan zie je een rood kruis en de woorden 'Jammer. Dit toestel is niet geschikt voor Digitale TV van Ziggo'. In dit geval heb je een losse mediabox nodig om naar digitale tv te kijken. Neem contact op met Ziggo wanneer je deze nog niet hebt.

Laurence
Artikel van:
Laurence Televisiespecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.680 beoordelingen