The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Hoe kalibreer ik het kompas van mijn DJI drone?

Het komt voor dat de sensoren van je drone in de war zijn geraakt. Bijvoorbeeld na een crash of verstoring van het signaal. Om te voorkomen dat je met een scheve camera of stuurafwijking vliegt, moet je het kompas kalibreren. In deze tutorial lees je stap voor stap hoe je dit doet.

Stap 1: ga naar een open buitenlocatie

Ga naar buiten

Neem je drone, smartphone en eventuele controller mee naar buiten. Ga naar een open plek, ergens waar niet al te veel bebouwing is of bomen staan. Op deze manier heeft het kompas alle ruimte om goed te kalibreren. Doe je horloge en andere sieraden af. Metaal kan namelijk het kalibreerproces in de war schoppen.

Stap 2: zet de drone aan en open de app

Zet je drone aan

Vervolgens zet je de drone aan. Zoek naar de aan- en uitknop op jouw toestel. Het verschilt per DJI drone waar deze knop zit. Bij de DJI Mavic AIR zit de knop aan de achterzijde. Druk de knop in en wacht tot de groene lampjes gaan branden. Ook beginnen de lichtjes onder de propellers te branden en hoor je een opstartgeluid. Als de drone aanstaat, open je de DJI Go app die op je smartphone of tablet staat.

Stap 3: ga in de app naar het instellingenmenu

Ga naar instellingen

Als je de DJI Go app opent, kom je misschien direct in het instellingenmenu terecht. Is dit niet het geval? Ga dan naar de statusbalk bovenin het scherm. Hier staat waarschijnlijk 'Ready to fly' of 'Safe to fly'. Klik op deze tekst om naar het juiste menu te gaan.

Stap 4: selecteer de juiste optie in het menu

Selecteer de juiste optie

In dit instellingenmenu vind je de optie 'Compass' met daarachter ' Calibrate'. Hier klik je op. De app vraagt om een bevestiging van de actie. Om te beginnen met het kalibreren van het kompas, klik je op 'OK'.

Stap 5: draai rondjes met de drone in je handen

Draai rondjes

Hierna pak je de drone op. Zorg ervoor dat je het toestel horizontaal vasthebt. Vervolgens draai je met de drone in je handen een rondje om je eigen as. Als je weer bij het beginpunt bent, zul je zien dat je lampjes onder de propellers groen kleuren. Draai de drone op z'n kant zodat zijn neus naar beneden gericht is. Je draait weer een rondje om je eigen as tot de lampjes groen zijn.

Sanne
Artikel van:
Sanne Drone specialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.965 beoordelingen