The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Wat betekent het vliegbereik van mijn drone en waar moet ik op letten?

Als je met je drone gaat vliegen is het vliegbereik erg belangrijk om rekening mee te houden. Wat het vliegbereik precies is, lees je in dit artikel. Daarnaast ontdek je welke elementen er allemaal effect hebben op de vliegduur en -afstand. Zo heb je maximaal plezier van je drone tijdens het vliegen.

Wat houdt het vliegbereik van mijn drone in?

Vliegbereik

Het vliegbereik zegt iets over hoe ver en hoelang je met je drone kunt vliegen. Bij de specificaties van de drone vind je twee onderdelen die dit vliegbereik bepalen. De eerste term is de maximale vliegduur. Hier wordt in minuten aangegeven hoelang je met de drone vliegt bij een volledig opgeladen accu. Daarnaast is de vliegafstand belangrijk. Hierbij wordt in meters aangegeven hoe ver je met een drone vliegt voordat een volle accu helemaal leeg is.

Welk effect heeft het weer op mijn vliegbereik?

Effect vliegbereik

De weersomstandigheden zijn erg bepalend voor het maximale vliegbereik van je drone. Het weer heeft namelijk veel effect op de vliegduur. Als er veel wind staat, moeten de motors harder werken. Zo verbruikt de drone meer energie dan wanneer het windstil is. Ook als het koud is, raakt de accu eerder leeg. Een batterij moet namelijk warm genoeg zijn voordat hij energie kan geven. Als het buiten koud is, moet de accu hier meer moeite voor doen.

Zijn er nog meer elementen die effect hebben op de vliegduur?

Vliegduur

Alles wat je doet met je drone heeft effect op het energieverbruik. De gimbal van de camera verbruikt bijvoorbeeld ook stroom. Als je de camera veel beweegt tijdens het vliegen, zal de accu sneller leegraken. Hetzelfde geldt voor het uitvoeren van verschillende vliegopdrachten. Daarnaast heeft de drone een maximale hoveringduur. Dat is de tijd waarin de drone op 1 plek in de lucht blijft hangen voordat de accu op is.

Waar moet ik nog meer op letten bij de maximale vliegafstand?

Maximale vliegafstand

Volgens de Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving is het verplicht om zicht te houden op je drone. Laat het toestel dus niet te ver van je af vliegen. Je moet je drone altijd kunnen zien vliegen. Daarnaast is de signaalsterkte tussen de drone en de besturing niet oneindig. Dit is natuurlijk ook bepalend voor de maximale afstand die je aflegt met je drone. Gelukkig vliegen veel drones vanzelf terug zodra er signaalverlies optreedt.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.105 beoordelingen