The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Welke vliegmodi hebben drones?

Om je drone te besturen, heb je de keuze uit verschillende vliegmodi. Hierin laat je de drone een specifieke opdracht uitvoeren. Bijvoorbeeld het volgen van een bewegend object of het vliegen via een bepaalde route. In dit artikel vind je een uitgebreide uitleg bij de bekendste modi zodat jij precies weet wat je ermee kan.
Drone vliegmodi active track

Active Track

In deze modus volgt je drone een voorwerp of persoon tijdens het maken van een opname. Je kiest het te volgen object zelf. De drone achtervolgt mensen in actie, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Of bijvoorbeeld een auto of boot. Je kunt de drone ook een stilstaand object laten volgen. Het toestel vliegt er dan omheen zonder het object uit het oog te verliezen.

Drone vliegmodi cinematic mode

Cinematic Mode

Voor het maken van een (professionele) film wil je dat de beelden er soepel uitzien. De Cinematic Mode helpt je hierbij. In deze modus wordt de remweg van de drone verlengd, waardoor het toestel geleidelijk en niet abrupt stopt. Daarnaast wordt de draaisnelheid vertraagd. Hiermee laat je ook dit er soepel uitzien op beeld.

Drone vliegmodi course lock

Course Lock

Als je de Course Lock aanzet, zorg je ervoor dat de vliegrichting van de drone niet verandert. Dit is handig als je de drone parallel naast een object in een bepaalde richting wilt voortbewegen, waarbij je de camera voortdurend op het object kan richten door de drone om zijn as te laten draaien.

Drone vliegmodi fixed wing mode

Fixed Wing Mode

In deze modus laat je de drone vliegen als een vliegtuig. Je drone blijft met dezelfde snelheid vliegen zodra je de modus aanzet. Daarnaast draait de camera mee met de richting waarin je vliegt. Als je de drone naar beneden stuurt, filmt de camera de ondergrond die op de drone afkomt.

Drone vliegmodi gesture mode

Gesture Mode

Voor het handsfree besturen van de drone, gebruik je de Gesture Mode. In deze modus bestuur je het toestel met handgebaren. Dit is erg handig als je een selfie of groepsfoto wilt maken zonder dat er een controller op te zien is. Naast het maken van portretten, laat je het toestel in deze modus ook wegvliegen of terugkomen met handgebaren.

Drone vliegmodi home lock

Home Lock

Het kan gebeuren dat je de drone uit het oog verliest. Als dit gebeurt, wil je natuurlijk dat het toestel zo snel mogelijk terugkomt. De Home Lock functie helpt je hiermee. Door de bestuurknop naar beneden te bewegen, vliegt de drone naar je terug. Ongeacht waar het toestel zich bevindt.

Drone vliegmodi  point of interest

Point of Interest

Het geeft een leuk filmisch effect om je drone al filmend om een onderwerp heen te laten vliegen. Om dit te bereiken gebruik je de modus Point of Interest. Na het selecteren van het juiste onderwerp, blijft de drone er in cirkels omheen bewegen.

Drone vliegmodi quickshot

QuickShot

Om snel en eenvoudig een toffe opname te maken, gebruik je de optie QuickShot. Na het selecteren heb je de beste voorgeprogrammeerde vliegoptie bij het onderwerp dat jij vast wilt leggen. Je hebt de keuze uit de vliegstijlen Rocket, Dronie, Circle en Helix. Bij Rocket blijft de camera bijvoorbeeld naar beneden gericht terwijl de drone omhoog vliegt.

Drone vliegmodi tapfly

TapFly

Via de optie TapFly laat je je drone op een heel eenvoudige manier naar een specifiek punt vliegen. Dit doe je door op dat punt op het beeldscherm te tikken. Je drone vliegt er vervolgens zelfstandig heen, zonder dat jij je joysticks hoeft te gebruiken.

Drone vliegmodi terrain follow

Terrain Follow

Soms wil je dat je drone op een vooraf ingestelde hoogte blijft vliegen. Hier gebruik je de optie Terrain Follow voor. Zodra deze modus is geactiveerd, blijft de drone op de hoogte vliegen die jij hebt ingesteld. In een heuvelachtig gebied, vliegt de drone vanzelf omhoog en omlaag om de hoogte te behouden.

Drone vliegmodi tripod mode

Tripod Mode

In de Tripod Mode zorg je ervoor dat de drone standaard met een lage maximum snelheid vliegt. Hierdoor bestuur je het toestel nauwkeuriger. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld in een afgesloten ruimte vliegt en je een eventuele crash tegen de muur wilt voorkomen.

Drone vliegmodi waypoints

Waypoints

Met Waypoints geef je de drone de opdracht om een vooraf bepaalde route te vliegen. De drone vliegt de route door vastgestelde routepunten te volgen die jij hebt ingesteld. Dit maakt het besturen van de drone erg gemakkelijk, want je hoeft zelf bijna niets meer te doen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.581 beoordelingen