The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Tips voor de mooiste beelden met je drone

Eindelijk, je gaat op pad met je drone om beelden te schieten. Misschien kun je nog wat tips gebruiken zodat je uiteindelijk perfecte opnamen maakt. In dit artikel vind je een aantal handigheidjes die je helpen bij het creëren van spectaculaire dronebeelden. Lees dus snel verder.

Tip 1: verander de instellingen voor je gaat vliegen

Verander de instellingen

Via de app van de drone pas je allerlei instellingen aan. Zo ook de beeldinstellingen. Op deze manier kies je bijvoorbeeld de juiste ISO waarde, witbalans en het beeldformaat. Kies bij een filmopname niet voor automatische ISO. De camera zal dan te veel wisselen tussen de verschillende waarden. Als je de beste filmkwaliteit wilt, kies je voor 4K. Voor foto's kies je RAW. Zo heb je veel vrijheid tijdens de nabewerking.

Tip 2: laat je drone niet te hoog komen

Niet te hoog vliegen

Hoewel het erg leuk is om zo hoog mogelijk met je drone te komen, is dit niet aan te raden. Ten eerste mag je niet hoger dan 120 meter boven de grond komen. En als je boven een vlak land als Nederland vliegt, verlies je hoog in de lucht al snel details. Vlieg daarom op enkele tientallen meters hoogte. Je zult zien dat je op deze beelden veel meer ziet. Dit maakt het eindresultaat veel interessanter.

Tip 3: kies de juiste camerarichting

Juiste camerarichting

De meeste dronevliegers houden hun camera naar voren gericht. Probeer ook eens een andere camerarichting. Draai de lens bijvoorbeeld helemaal naar beneden. Dit levert je unieke beelden op. Want zo worden vaak hele bijzondere patronen zichtbaar. Als je een richting van de camera hebt gekozen, houd deze dan ook vast. Het is niet verstandig om tijdens het vliegen de camera te draaien. Hierdoor worden je beelden sneller onscherp en rommelig.

Tip 4: bepaal een vertrekpunt

Vertrekpunt bepalen

Veel filmmakers kennen dit trucje al: het kiezen van een specifiek vertrekpunt. Richt je bij de start van je film op een bepaald onderwerp. Vlieg vanaf hier naar boven, voren of achteren. Dit ziet er meestal erg tof uit. Daarnaast creëer hiermee rust in je opname. Rondcirkelen rond een bepaald onderwerp, werkt ook goed. Neem bijvoorbeeld een boom en vlieg hier rustig een rondje omheen. Zorg wel voor een soepele besturing, anders krijg je alsnog een rommelig geheel.

Tip 5: maak de beelden in het gouden uurtje

Gouden uurtje

Probeer ook een goed tijdstip te kiezen waarop je de dronebeelden maakt. Tijdens het gouden uurtje is de omgeving vaak om z'n mooist. Dit is het uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang. Op dit moment van de dag geeft de zon alles een goudachtige gloed. Ook zijn dit mooie onderwerpen om vast te leggen. Hoe mooi is het als je met je drone de zon volgt terwijl hij opkomt of ondergaat.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.105 beoordelingen