The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Hoe kalibreer jij jouw Apple Watch?

Apple Watch houdt van alles voor je bij: hoeveel kilometer je op een dag loopt, hoe snel je wandelt en hoeveel calorieën je verbruikt. Om die metingen nóg nauwkeuriger te maken, kalibreer jij je Apple Watch. In dit artikel leggen we je uit wat het kalibreren van je Apple Watch is en hoe je dit doet.

Aan de slag met Apple Watch kalibreren

Aan de slag met Apple Watch kalibreren

Om je Apple Watch te kalibreren volg je een aantal stappen.

 1. Controleer je instellingen
 2. Kalibreer je Apple Watch

Stap 1: controleer je instellingen

Apple Watch heeft bepaalde gegevens nodig om te kalibreren. In je instellingen geef je Apple Watch toegang tot die gegevens.

 1. Open Instellingen op je iPhone.
 2. Ga naar Privacy en klik op Locatievoorzieningen. Dit moet ingeschakeld zijn.
 3. Scroll naar beneden en klik op Systeem.
 4. Schakel hier Bewegingskalibratie en afstand in.

Stap 2: kalibreer je Apple Watch

Kalibreer je Apple Watch

Wanneer je instellingen goed staan, is het tijd om Apple Watch te kalibreren.

 1. Doe Apple Watch om en ga naar een vlakke, open ruimte buiten. Daar heb je als het goed is goede gps verbinding. Om te controleren of je gps goed werkt, open je de Kaarten-app om te zien hoe nauwkeurig Apple Watch jouw locatie aangeeft.
 2. Bij een oudere Apple Watch heb jij je iPhone nodig voor gps. Houd je iPhone in de hand of draag 'm in een armband of broekband. Zo heeft iPhone de beste gps verbinding. Heb je Apple Watch Series 2 of nieuwer, dan laat jij je iPhone gewoon thuis.
 3. Open de Workout app en selecteer de workout Buiten wandelen of Buiten hardlopen.
 4. Tik op de drie puntjes in de workout om van tevoren een doel van 20 minuten in te stellen voor je workout. Wandel of loop hard in je normale tempo. Heb je geen tijd om 20 minuten te wandelen, dan kan je de 20 minuten verspreiden over meerdere workouts. Trek geen sprintjes, maar houd een constant tempo aan. Tijdens het wandelen of hardlopen meet Apple Watch jouw tempo en stelt deze in als de norm.
 5. Je Apple Watch is nu gekalibreerd.

Wat is kalibreren?

Wat is kalibreren?

Als jij je Apple Watch kalibreert, stel je het slimme horloge nog preciezer af. Om uit te leggen wat kalibreren precies is, hier een voorbeeld: stel je voor dat je een analoge weegschaal hebt en een gewicht van precies 1 kilogram. Je legt het gewicht in de weegschaal en ziet dat de wijzer van de weegschaal iets over 1 kilogram aangeeft. Tijdens het kalibreren stel je de weegschaal zo af dat deze precies 1 kilogram meet. Je hebt nu je weegschaal gekalibreerd. Je Apple Watch doet ongeveer hetzelfde, maar dan digitaal. Zo is de 10 kilometer hardlopen die Apple Watch voor je bijhoudt ook écht 10 kilometer en niet 9 kilometer en een beetje.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen