The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Hoe maak je nauwkeurige metingen op Apple Watch?

Apple Watch houdt van alles voor je bij. Het meet je hartslag, hoeveel calorieën je verbrandt en houdt workouts voor je bij. Soms is zo'n meting minder nauwkeurig, bijvoorbeeld omdat je klokje te los op je pols zit. Wij verzamelden 5 tips voor je om metingen met Apple Watch nog nauwkeuriger te maken.

Aan de slag met nauwkeurige metingen op Apple Watch

Nauwkeurige metingen op Apple Watch

Er zijn een aantal stappen die je kan ondernemen om de metingen met Apple Watch nog nauwkeuriger te maken.

  1. Update jouw persoonlijke gezondheidsgegevens
  2. Draag Apple Watch niet te strak en niet te los
  3. Schakel draagdetectie in
  4. Selecteer de juiste workout
  5. Kalibreer je Apple Watch

Tip 1: persoonlijke gegevens updaten

Persoonlijke gegevens updaten Apple Watch

Voor het meten van bijvoorbeeld het aantal verbrande calorieën heeft Apple Watch een aantal gegevens nodig. Die gegevens zijn jouw geslacht, leeftijd, lengte en gewicht. Om die metingen nauwkeurig te houden, is het belangrijk dat je gegevens actueel zijn. Je gegevens werk je bij in de Apple Watch-app op je iPhone.

  1. Ga in de app naar Mijn Watch en tik op Gezondheid.
  2. Ga naar Gezondheidsprofiel en tik op Wijzig.
  3. Voer de meest actuele gegevens in.

Tip 2: Apple Watch passend dragen

Apple Watch passend dragen

Apple Watch geeft de beste meetresultaten als je 'm op de juiste manier draagt. De sensoren van Apple Watch werken alleen als je het klokje van Apple Watch bovenop je pols draagt. Het klokje moet op je huid aansluiten, maar niet te strak of te los gedragen worden. Er moet tussen het horlogebandje en jouw pols genoeg ruimte zitten zodat je huid kan ademen. Stel jij je Apple Watch goed af, dan worden de metingen nauwkeuriger.

Tip 3: draagdetectie inschakelen

Draagdetectie Apple Watch inschakelen

Wil je zorgvuldig bijhouden hoeveel je beweegt op een dag? Zorg dan dat draagdetectie is ingeschakeld voor Apple Watch. Draagdetectie zorgt ervoor dat Apple Watch jou meldingen stuurt om te gaan staan. Het houdt ook je voortgang bij en doet achtergrondmetingen van je hartslag. Draagdetectie schakel je in via de Apple Watch-app op je iPhone.

  1. Ga in de app naar Mijn Watch en tik op Toegangscode.
  2. Schakel hier Draagdetectie in.

Tip 4: juiste workout kiezen

Juiste workout Apple Watch kiezen

Deze tip klinkt misschien als een open deur, maar het is wel een belangrijke tip. Kies altijd de workout in de Workout-app die het beste past bij wat je gaat doen. Ga je in de sportschool een marathon lopen op de loopband? Dan selecteer je de Binnen hardlopen workout en niet de Buiten hardlopen workout. Als je baantjes gaat trekken in het zwembad kies je Zwembad en niet Open water. Doe je een workout die niet tussen de opties staat, dan kies je Andere. Om je hartslag te blijven meten tijdens je workout moet stroombesparing uitgeschakeld zijn.

Tip 5: Apple Watch kalibreren

Apple Watch kalibreren

Is 'nauwkeurig' niet nauwkeurig genoeg voor je? Dan is het slim je Apple Watch te kalibreren. Het kalibreren van jouw Apple Watch zorgt voor meer nauwkeurigheid bij het meten van je afstand, tempo en calorieverbruik.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen