The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Robyn

Hoe werkt de hartslagmeter op Apple Watch?

Mijn hartslag houd ik graag goed in de gaten en Apple Watch helpt me daarbij. Met Apple Watch Series 6 gaat dat heel nauwkeurig dankzij de elektrische hartslagsensor (ECG) en de verbeterde optische hartslagmeter. Apple Watch SE en Series 3 hebben alleen een optische hartslagmeter. We vertellen je wat het verschil is tussen ECG en de optische hartslagsensor en hoe jij je hartslag meet met Apple Watch.

Aan de slag met de hartslagmeter op Apple Watch

Je hartslag meet je gemakkelijk met Apple Watch. Er zijn verschillende soorten hartslagmetingen beschikbaar.

  • Meet je hartslag op Apple Watch Series 6 met de elektrische hartslagsensor.
  • Meet je hartslag op Apple Watch SE en Series 3 met de optische hartslagsensor.
  • Bekijk je hartslagmetingen gemakkelijk op Apple Watch.
  • Stel hartslagmeldingen in op Apple Watch.

Hartslagmeting op Apple Watch Series 6: ECG

Apple Watch Series 6 ECG elektrische hartslagsensor

Apple Watch Series 6 en de oudere Series 5 hebben naast een optische hartslagsensor een ECG functie. De elektrische hartslagsensor legt de timing en de sterkte van jouw hartslag vast door elektrische signalen van jouw hart te meten. Met de ECG functie meet jij je hartslag dus nog nauwkeuriger en maak je hartfilmpjes gemakkelijk vanaf je pols. Open de ECG app op Apple Watch Series 6 en leg je vinger op de Digital Crown. Apple Watch Series 6 zal nu een hartfilmpje maken met de ECG functie. Let op: Apple Watch Series 5 wordt niet meer gemaakt door Apple en is alleen nog Tweedekans verkrijgbaar bij Coolblue.

Hartslagmeting op Apple Watch SE en Series 3: optisch

Apple Watch SE optische hartslagsensor

Op Apple Watch SE en Apple Watch Series 3 vind je geen elektrische hartslagsensor zoals op Apple Watch Series 6, maar alleen een optische hartslagsensor. Deze sensor werkt met groene led verlichting. De lampjes knipperen honderden keren per seconde, waardoor Apple Watch meet hoeveel bloed er op dat moment in mijn aderen stroomt. Wanneer mijn hart klopt, detecteren de lampjes meer bloed dan wanneer het hart niet klopt.

Je hartslag meten en bekijken

Hartslag meten met Apple Watch

Om een zo nauwkeurig mogelijke hartslagmeting te doen, is het belangrijk dat je Apple Watch goed op je pols aansluit en de hartslagsensor je huid raakt. Zolang jij je Apple Watch om je pols hebt, meet het slimme horloge jouw hartslag. Ook tijdens het sporten heb je altijd inzicht in je hartslag omdat de hartslagmeting geïntegreerd is in de Workout-app. Om je huidige hartslag, je hartslag in rust en je gemiddelde wandel-hartslag in te zien open je de Hartslag-app op Apple Watch.

Hoe stel je hartslagmeldingen in op Apple Watch?

Met hartslagmeldingen geeft Apple Watch een waarschuwing bij een vreemde hartslag als je niet extra actief bent. Zo krijg ik een melding als mijn hartslag hoog of te laag is, terwijl ik bijvoorbeeld rustig naar mijn favoriete serie kijk.

  1. Ik open de Apple Watch app op mijn iPhone.
  2. Ik navigeer naar het Mijn Watch tabblad en tik op Hart.
  3. Nu ben ik in het overzicht met alle opties voor de hartslagmeter.
  4. Tik hoge hartslag aan. Hier kies ik het maximaal aantal slagen per minuut die Apple Watch mag detecteren voordat ik een melding ontvang.
  5. Kies nu voor ‘lage hartslag’. Hier vul ik in hoeveel slagen per minuut ik minimaal moet hebben. Bij alles beneden dit aantal krijg ik een melding.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen