The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Hoe werkt de hartslagmeter op mijn Apple Watch?

Mijn hartslag in de gaten houden is niet alleen belangrijk bij het sporten. Ook als ik rustig achter mijn bureau zit te werken, is het belangrijk dat ik een gezonde hartslag heb. In dit artikel vertel ik hoe Apple Watch mijn hartslag meet. Daarnaast leg ik uit hoe ik hartslagmeldingen op Apple Watch instel.

Hoe meet Apple Watch mijn hartslag?

Hartslag meten met Apple Watch

Als ik actief ben, werkt de hartslagmeter van Apple Watch met groene led verlichting. Deze lampjes knipperen honderden keren per seconde, waardoor Apple Watch meet hoeveel bloed er op dat moment in mijn aderen stroomt. Wanneer mijn hart klopt, detecteren de lampjes meer bloed dan wanneer het hart niet klopt. Als ik niet actief ben, gebruikt Apple Watch infrarood licht om mijn hartslag te meten. Dit licht wordt ook gebruikt voor hartslagmeldingen.

Hartslagmeldingen

Met hartslagmeldingen geeft Apple Watch een waarschuwing bij een vreemde hartslag terwijl ik niet actief ben. Zo krijg ik een melding als mijn hartslag hoog of te laag is, terwijl ik bijvoorbeeld rustig naar mijn favoriete serie kijk.

Hoe stel ik hartslagmeldingen in op Apple Watch?

  1. Ik open de Apple Watch app op mijn iPhone.
  2. Ik navigeer naar het My Watch tabblad en tik op ‘Hart’.
  3. Nu ben ik in het overzicht met alle opties voor de hartslagmeter.
  4. Tik ‘hoge hartslag’ aan. Hier kies ik het maximaal aantal slagen per minuut die Apple Watch mag detecteren voordat ik een melding ontvang.
  5. Kies nu voor ‘lage hartslag’. Hier vul ik in hoeveel slagen per minuut ik minimaal moet hebben. Bij alles beneden dit aantal krijg ik een melding.

Zien hoe de hartslagmeter werkt?

Wil je liever zien hoe de hartslagmeter werkt? Dat kan! In deze video laat onze vlogger Jasper zien hoe jij je hartslag meet met de hartslagmeter op je Apple Watch.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen