The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Joey

Hoe kies je een contactgrill?

Voordat je een contactgrill koopt, stel jezelf dan de volgende vragen: wat wil je bereiden in de contactgrill, hoe groot moet de contactgrill zijn en welke extra functies wil je hebben? In dit artikel lopen we de vragen met je door, zodat je de juiste contactgrill kiest.

Contactgrill kiezen

wmf grill met biefstuk

Stel jezelf de volgende vragen voor je een contactgrill kiest:

  • Wat wil je bereiden?
  • Hoe groot moet de contactgrill zijn?
  • Hoeveel vermogen heb je nodig?
  • Welke extra functies wil je hebben?

Wat wil je bereiden?

contactgrill met vlees en groenten

Je bereidt verschillende gerechten in een contactgrill. Zo bak je op een geribbelde bakplaat rood vlees en groenten en gebruik je de gladde plaat voor het bereiden van vis of andere schaaldieren. Daarnaast bak je met een contactgrill gezonder, omdat je weinig tot geen olie of boter gebruikt. Sommige contactgrills worden geleverd met verschillende verwisselbare bakplaten. Zo gril je niet alleen groenten en vlees, maar maak je op de andere bakplaten ook heerlijke tosti’s, Luikse wafels of mini pannenkoeken.

Hoe groot moet je contactgrill zijn?

tefal optigrill elite

Contactgrills zijn er in verschillende soorten en maten. Hierbij is het belangrijk dat je nadenkt over voor hoeveel personen je grilt en de beschikbare opbergruimte. Ben je van plan om af en toe vlees of vis te grillen? Ga dan voor een compacte en kleine grill. Heb je regelmatig gezelschap over de vloer of heb je een groot gezin? Kies dan voor een grote contactgrill waarbij je tegelijkertijd meerdere gerechten grillt. Zo creëer je meer ruimte op de bakplaat, waardoor de ingrediënten niet te dicht op elkaar liggen.

Hoeveel vermogen heb je nodig?

uitklapbare grill

De hoeveelheid vermogen die je voor je contactgrill nodig hebt, hangt af van welke gerechten je wilt bereiden. Ben je van plan om de contactgrill alleen te gebruiken voor het grillen van groenten of om een tosti te maken? Dan is een contactgrill met een vermogen tot 1.000 watt voldoende. Wil je ook rood vlees grillen? Kies dan voor een contactgrill met een vermogen van minimaal 1.500 watt. Zo ben je verzekerd van een knapperig en mals bakresultaat.

Welke extra functies wil je hebben?

tefal optigrill automatische programma

Automatische bereidingsprogramma's

Sommige contactgrills hebben automatische bereidingsprogramma’s. De contactgrill berekent de hoeveelheid en dikte van je ingrediënten en past hier het programma op aan. Zo bereid je met één druk op de knop malse hamburgers of gegrilde groenten.

princess grill temperatuur instellen

Instelbare temperatuur

Wil je zelf de controle hebben over je bereiding? Kies dan voor een contactgrill met een instelbare temperatuur. Zo stem je eenvoudig de ideale temperatuur op je type gerecht af. Handig, wanneer je bijvoorbeeld jouw vlees wilt voorzien van een extra krokante bite.

bakplaten in vaatwasser

Uitneembare grillplaten

De meeste contactgrills beschikken over uitneembare grillplaten. Zo reinig je de platen in de vaatwasmachine en wissel je deze gemakkelijk om voor andere bakplaten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen