Welk gourmetstel kies je?
Type bakplaat
Gourmetten met een grillplaat
Kies voor een standaard gourmetstel met een geribbelde bakplaat als je authentieke grillstrepen op je vlees of vis wilt.
Gourmetten met een steengrill
Wil je liever geen olie of vet gebruiken tijdens het bakken? Ga dan voor een gourmetstel met een natuurstenen bakplaat. Een nadeel is dat het opwarmen iets langer duurt.
Gourmetten met een combiplaat
Wil je ook een eitje of pannenkoeken bakken? Dan is een gourmetstel die naast een geribbelde plaat óók een glad deel heeft het meest geschikt. Zo zijn er ook gourmetstellen die zowel een ribbelde als een stenen grillplaat hebben.
Een rond of rechthoekig model?
Ronde gourmetstellen
Een rond gourmetstel is compacter dan een rechthoekig model en is daarom vooral handig wanneer je een ronde of vierkante tafel hebt. Dankzij de ronde bakplaat draai je gemakkelijk jouw stukje vlees om, of dat van je oma tegenover je, zonder dat je dat je ingewikkelijke houdingen hoeft aan te nemen. Wel zo handig.
Rechthoekige gourmetstellen
Heb je een langwerpige tafel? Dan is een rechthoekig gourmetstel een aanrader. Hoe langwerpiger de bakplaat is, hoe beter iedereen bij zijn eigen stukje vlees kan. Zo hoef je je armen niet zo ver uit te strekken en valt die ene persoon aan de kop van de tafel niet buiten de boot.
Vaatwasmachinebestendige gourmetstellen
Na een avondje gezellig gourmetten en natafelen, is het schoonmaken vaak het onderdeel waar je niet zo veel zin in hebt. Toch hoeft dit geen tijdrovend karwei te zijn. Om het jezelf gemakkelijk te maken kies je voor een gourmetstel met antiaanbaklaag of met uitneembare bakplaten. Ook is het handig als de uitneembare plaat en de losse pannetjes vaatwasmachinebestendig zijn.