The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Welk gourmetstel kies je?

Met een gourmetstel bak en grill je samen met familie en vrienden aan tafel. Een gourmetset noemen we ook wel een raclette. Tussen de bakplaat en het onderstel zet je pannetjes, zodat je kaas smelt over je stukje vlees. Er zijn verschillende soorten gourmetstellen. Op deze pagina helpen we je bij het kiezen van het beste gourmetstel voor jou.

Type bakplaat

Gourmetten met een grillplaat

Kies voor een standaard gourmetstel met een geribbelde bakplaat als je authentieke grillstrepen op je vlees of vis wilt.

Gourmetten met een steengrill

Wil je liever geen olie of vet gebruiken tijdens het bakken? Ga dan voor een gourmetstel met een natuurstenen bakplaat. Een nadeel is dat het opwarmen iets langer duurt.

Gourmetten met een combiplaat

Wil je ook een eitje of pannenkoeken bakken? Dan is een gourmetstel die naast een geribbelde plaat óók een glad deel heeft het meest geschikt. Zo zijn er ook gourmetstellen die zowel een ribbelde als een stenen grillplaat hebben.

Onze keuze voor een gourmetstel voor grote groepen

  • Geschikt voor 10 personen
  • Raclette, grillplaat
  • 1350 watt vermogen
79,99
op voorraad

Wil jij gezellig met de hele familie gourmetten, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen? Dan is het handig om voor een groot gourmetstel te kiezen. De Tefal Gourmet 10 Inox & Design is geschikt voor wel 10 personen en heeft een afneembare bakplaat met antiaanbakklaag die je gemakkelijk afspoelt onder de kraan.

Onze keuze voor een gourmetstel en steengrill in 1

  • Geschikt voor 8 personen
  • Raclette, steengrill, grillplaat
  • 1200 watt vermogen
43,99
niet meer leverbaar

Houd jij van steengrillen? Dan is een gourmetstel met een steengrillplaat een goede keuze. De Princess Raclette 8 Oval Stone & Grill is groot genoeg om te tafelen met 8 personen. De afneembare bakplaat met antiaanbakklaag spoel je schoon onder de kraan en de pannetjes mogen gewoon de vaatwasmachine in.

Een rond of rechthoekig model?

Ronde gourmetstellen

Een rond gourmetstel is compacter dan een rechthoekig model en is daarom vooral handig wanneer je een ronde of vierkante tafel hebt. Dankzij de ronde bakplaat draai je gemakkelijk jouw stukje vlees om, of dat van je oma tegenover je, zonder dat je dat je ingewikkelijke houdingen hoeft aan te nemen. Wel zo handig.

Rechthoekige gourmetstellen

Heb je een langwerpige tafel? Dan is een rechthoekig gourmetstel een aanrader. Hoe langwerpiger de bakplaat is, hoe beter iedereen bij zijn eigen stukje vlees kan. Zo hoef je je armen niet zo ver uit te strekken en valt die ene persoon aan de kop van de tafel niet buiten de boot.

Vaatwasmachinebestendige gourmetstellen

Na een avondje gezellig gourmetten en natafelen, is het schoonmaken vaak het onderdeel waar je niet zo veel zin in hebt. Toch hoeft dit geen tijdrovend karwei te zijn. Om het jezelf gemakkelijk te maken kies je voor een gourmetstel met antiaanbaklaag of met uitneembare bakplaten. Ook is het handig als de uitneembare plaat en de losse pannetjes vaatwasmachinebestendig zijn.

Iris
Artikel van:
Iris
Gourmetstelspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 41.739 beoordelingen