The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Hoe kijk je tv met een beamer?

Als je via een beamer naar tv programma's wilt kijken, dan heb je extra apparatuur nodig. Dit komt doordat de meeste beamers niet over een ingebouwde tv ontvanger beschikken. In dit artikel licht ik de beste oplossingen uit.

Wat heb je nodig

HDMI

Hdmi

De opties in dit artikel werken alleen wanneer de beamer een hdmi ingang heeft. Je vindt deze aansluiting terug op bijna alle moderne beamers. Heeft je projector alleen een VGA ingang? Dit los je op met een hdmi naar VGA adapter. Houd er rekening mee dat de beamer misschien ver van het apparaat staat, bijvoorbeeld wanneer je hem aan het plafond monteert. In dit geval heb je een lange hdmi kabel of een draadloze hdmi verzender en ontvanger nodig.

Speakers

Speakers

Bijna alle beamers beschikken over geen of matige ingebouwde speakers. Daarom heb je meestal een losse speakerset nodig om naar een duidelijk geluid te luisteren. De manier waarop je een beamer met luidsprekers verbindt, verschilt per model. De meeste beamers hebben een analoge of digitale audio uitgang. Sommige apparaten koppel je draadloos aan een Bluetooth speaker. Dat is handig wanneer de beamer aan het plafond hangt.

Televisie

Televisie

Heeft je tv een ingebouwde DVB tuner of CI+ module? Dan verstuur je het tv signaal via een hdmi kabel naar de beamer. Let wel, dit werkt alleen wanneer de tv een hdmi uitgang heeft. Een voordeel is dat je het geluid afspeelt over het speakersysteem van de tv. Dit betekent dat je geen losse speakerset nodig hebt. Met de afstandsbediening van de tv schakel je tussen alle zenders.

Digitale ontvanger

Digitale ontvanger

Misschien kijk je tv via een digitale tv ontvanger van je provider. Denk aan KPN, Ziggo of Telenet. Via een hdmi kabel verbind je dit kastje gemakkelijk met de beamer. Op deze manier kijk je naar tv programma's op het grote scherm. Je gebruikt de afstandsbediening van de tv om van zender te verwisselen.

Dongle of mediaspeler

Dongle

Met een Dongle of mediaspeler voeg je online apps en functies toe aan de beamer. De meest bekende voorbeelden zijn de Chromecast en Apple tv. Naast streamingdiensten als YouTube krijg je met deze apparaten toegang tot apps waarmee je tv zenders ontvangt. Je bedient alle functies met een app voor je smartphone of tablet. Controleer van tevoren of de beamer de benodigde aansluitingen heeft. Zo krijgt een dongle vaak stroom via de usb uitgang van het apparaat.

Computer of laptop

Laptop

Je sluit een computer meestal aan op een beamer om naar films te kijken. Met hetzelfde gemak ontvang je een groot aantal tv programma's, mits je een internetverbinding hebt. Dit komt doordat veel tv programma's beschikbaar zijn op de website van de zender. Met je muis of toetsenbord neem je de controle over alle functies.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen