The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Hoe kook je op een keramische kookplaat?

Koken op keramische is even wennen. De kookplaat wordt langzaam warm en koelt weer langzaam af. Schakel daarom de kookzone op tijd al terug om overkoken te voorkomen. Via de touch knoppen bedien je de kookplaat eenvoudig. Welke pannen je nu hebt maakt niet uit. JE huidige pannen zijn altijd geschikt voor het koken op keramisch.

Kookstand kiezen

Kookstand kiezen

Hoe warm de kookplaat wordt, wordt bij een keramische kookplaat bepaalt door de kookstand die je instelt. Een hoge kookstand staat gelijk aan hoog vuur bij gas. Je kiest de juiste kookstand van de kookplaat met de touch knoppen. Hiermee stel je ook eenvoudig de kookzone in die je wil gebruiken. Een aantal vrijstaande keramische kookplaten maken gebruik van draaiknoppen om de kookstand te kiezen. Dit geeft je dan iets meer hetzelfde gevoel als koken op gas.

Warme kookzones

Warme kookzones

Bij een keramische kookplaat worden de kookzones langzaam verwarmd door een aantal elektrische verwarmingselementen. De zones kleuren rood als ze warm zijn. Ook het afkoelen van de kookzones gaat langzaam. Houd hier rekening mee als je een pan water aan de kook brengt. Het duurt dan even voor de temperatuur omlaag gaat, waardoor je de pan het beste tijdelijk van de kookzone afhaalt wanneer het dreigt over te koken. De kookzones blijven na het koken ook nog een tijdje warm.

Je eigen pannen

Je eigen pannen

Het voordeel van een keramische kookplaat is dat je geen nieuwe pannen nodig hebt. Omdat de kookplaat zelf warm wordt, maakt het niet uit welke bodem de pan heeft. Ook is het geen probleem als er al eerder op gas gekookt is met de pannen. Ondanks een lichte bolling aan de onderkant wordt de bodem van de pan nog steeds heet genoeg om mee te koken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Caitlin
Artikel van:
Caitlin Kookplaatspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.384 beoordelingen