The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Hoe maak je krullen met een stijltang?

Naast steile lokken, maak je met een stijltang krullen in je haar. Er zijn verschillende manieren waarop je krullen creëert. In dit artikel leggen we 3 manieren stap voor stap uit, zodat jij met een volle bos krullen de deur uit gaat.

Aan de slag met je stijltang

Stijltang

Hoe je krullen maakt met een stijltang leggen we in de volgende stappen. Deze stappen lichten we in dit artikel toe.

  • Stap 1. Verzorg, bescherm en borstel je haren.
  • Stap 2. Verdeel je haren.
  • Stap 3. Creëer slag of krullen.
  • Stap 4. Fixeer je krul.

Tip: wil je dat je krullen langer blijven zitten? Gebruik dan een verstevigende mousse in je haren.

Stap 1: verzorg, bescherm en borstel je haren

Een stijltang werkt met hitte. Door deze hitte kan je haar beschadigen. Daarom is het belangrijk dat je jouw haren goed beschermt voordat je begint met krullen. Dit doe je met een hittebeschermer, zoals een serum. Is je haar beschadigd omdat je het bijvoorbeeld hebt geverfd of is het van nature pluizig? Gebruik dan ook een extra haarverzorgingsproduct, dat je lokken gezond houdt en laat glanzen. Borstel je haren vervolgens goed door.

Tip: wil je dat je krullen langer blijven zitten? Gebruik dan een verstevigende mousse in je haren.

Stap 2: verdeel je haren

Haar verdelen

Verdeel voordat je begint met krullen de bovenkant en de onderkant van je haar in 2 delen. Zet je wijsvingers hiervoor ter hoogte van je slapen op de zijkant van je hoofd en trek ze langzaam in een rechte lijn naar achteren. Het haar dat je meeneemt met je vingers is de bovenste sectie, het haar wat achterblijft de onderste. De 2 delen zet je tijdelijk vast met een elastiekje of een haarclip, zodat je goed overzicht houdt tijdens het krullen.

Stap 3: creëer krullen of slag

Krullen met stijltang

Verticaal krullen

Pak een kleine pluk en houd je stijltang verticaal. Klem de pluk dicht bij de haarwortel in de stijltang. Draai je stijltang één rondje om zijn as terwijl de pluk in de tang zit geklemd, dus 360 graden rond. De rest van de pluk begeleid je hierbij en houd je eventueel vast. Vervolgens schuif je de tang langzaam in één beweging naar beneden. Zodra de pluk weer uit de tang valt, draai je hem in je krulrichting om je vinger heen zodat je de krul stimuleert.

Tip: draai de stijltang van je gezicht af, zodat de krul weg van je gezicht draait. Voor een natuurlijk effect wissel je per plukje van draaibeweging.

Krullen met stijltang

Horizontaal krullen

Hou voor deze manier de stijltang horizontaal en hou hem open. Draai een pluk om de stijltang en leg aan het einde van het rondje de pluk in de tang. Knijp de tang dicht en schuif hem langzaam in één beweging naar beneden. Zodra de pluk uit de tang valt, draai je hem weer in je krulrichting om je vinger en laat je hem los.

Krullen met stijltang

Horizontaal golven creëren

Hiermee creëer je golvend haar, in plaats van een krul. Houd met één hand de onderkant van de pluk vast. Je houdt de tang horizontaal en klemt de pluk dichtbij de haaraanzet vast. Je draait de stijltang 180 graden naar voren en glijdt de tang een paar centimeter naar beneden. Je stopt en draait de stijltang 180 graden de andere kant op en glijdt weer een stukje naar beneden. Dit herhaal je bij de hele pluk. Tot slot knijp je de krul omhoog met je hand en laat je hem los.

Stap 4: fixeer je krul

Krul fixeren

Nadat je krul uit de stijltang komt, is hij warm. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat je de krul goed laat afkoelen in de gekrulde vorm voordat je hem doorborstelt. Zolang je haar warm is, neemt het namelijk gemakkelijk een andere vorm aan. Is je haar afgekoeld, dan ga je er gerust met je handen of een borstel doorheen om de krul wat losser te maken. Wil je dat je krullen extra goed blijven zitten? Spray dan wat haarlak over je haren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.822 beoordelingen