The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Advies over krultangen

Je haar krullen doe je met een krultang. Wil je veel kleine krullen of juist grove, natuurlijke krullen in je haar? Daarnaast is de lengte van je haar belangrijk. In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten bij het kiezen van een krultang, zodat je altijd met de gewenste coupe de deur uitloopt.

1. Wat voor krullen wil je creëren?

De keuze voor de juiste krultang is afhankelijk van het soort krul dat je wilt maken. De diameter van de krultang maakt het verschil in krullen: hoe dikker de krultang, hoe groter de krullen. Hieronder beschrijven we welke diameter krultang jij nodig hebt voor ieder kruleffect.

Grote krullen

Grote krullen

Wil je golvende en grote krullen in je haar? Gebruik dan een dikkere krultang met een diameter van 25 millimeter of groter. Dit soort krultangen is ook geschikt voor het maken van slag. Hiervoor rol je alleen de haarpunten om de tang heen en kam je vervolgens de krullen uit. In verband met de dikte van de tang zijn krultangen voor grote krullen niet geschikt voor kort haar.

Gemiddelde krullen

Gemiddelde krullen krultang

Niet klein en niet groot, maar gewoon een mooie krul van gemiddelde grootte. Deze maak je met een krultang met een diameter van 15 tot 24 millimeter. Krultangen met deze diameter zijn ook geschikt voor het creëren van slag, maar geven een minder natuurlijk resultaat dan krultangen voor grote krullen. In verband met de brede diameter van de tang zijn krultangen voor gemiddelde krullen niet geschikt voor het echt korte haar. Je gebruikt de krultang wel voor haar vanaf kaaklengte.

Kleine krullen

Kleine krullen krultang

Wil je een bos krullen met veel volume? Kies dan voor een krultang met een diameter van 14 millimeter of kleiner. De krullen zijn dan kleiner en zitten dichter op elkaar. Na het uitkammen creëer je zo veel volume in je haar. Door de kleine diameter van dit soort krultangen zijn ze ook geschikt voor de kortere kapsels. Hierbij draai je de uiteindes van de kortere lokken om de krultang voor een kleine krul, slag of volume in je haar.

Natuurlijke krullen

Natuurlijke krullen krultang

Krul je graag je haar en wil je dat het er natuurlijk uitziet? Kies dan voor een conische krultang. Deze is bij het handvat breder dan aan de punt. Wanneer je je haar om de tang heen draait, worden de krullen aan het uiteinde kleiner dan die bij de haaraanzet. Hierdoor creëer je een speels en natuurlijk effect. Conische krultangen zijn minder geschikt voor kort haar vanwege de bredere diameter.

2. Hoe vaak wil je je haren krullen?

Gebruik je iedere dag je krultang, of maak je alleen krullen in je haar voor speciale gelegenheden? Het is belangrijk dat je een krultang kiest die past bij de mate waarin je hem gebruikt. Hierbij is het materiaal van tang het belangrijkst. Dit bepaalt namelijk hoe lang je tang meegaat en in hoeverre je haar beschermt wordt tegen de hitte.

Vaak of af en toe

Vaak

Voor wie de krultang iedere dag gebruikt, is het wel zo verstandig een volledig keramisch model te kopen. De keramische platen verdelen de warmte gelijkmatiger over je haar. Dit voorkomt dat sommige delen van je haar oververhit raken en andere delen amper warm worden. Je haar is door volledig keramische platen dus beter beschermd tegen de hitte. Daarnaast slijten de platen minder snel en heb je langer plezier van je krultang.

Af en toe

Krul je je haar maar af en toe? Dan volstaat een model met een keramische coating. De krultang is dan niet gemaakt van volledig keramische platen, maar beschikt over een keramisch laagje. Dit beschermt je haar tegen de warmte, maar in mindere mate dan een volledig keramisch model. Daarnaast slijt een krultang met keramische coating sneller dan een volledig keramische. Hierdoor gaat hij minder lang mee.

3. Waar kan je nog meer op letten?

Vind je het krullen van je haar lastig? Of ben je juist heel handig? Dit is goed om in gedachten te houden tijdens het kiezen. Bij sommige krultangen gaat het krullen bijna vanzelf, bij andere kost het wat meer moeite. Daarnaast is het verstandig om het aantal warmtestanden in je beslissing mee te nemen. Beschadigd haar krul je namelijk met een andere temperatuurstand dan dik haar.

Wel of geen klem

wel of geen klem krultangen

Er zijn verschillende manieren waarop je je haar krult. Bij de meeste krultangen draai je uiteraard je haar om de tang heen, maar bij sommige modellen is dit wat gemakkelijker dankzij een klem. De klem houdt namelijk je haar vast tijdens het krullen zodat jij alleen nog de tang hoeft te draaien.

Bij modellen waar geen klem op zit, krijg je meestal een hittebestendige handschoen meegeleverd. Hiermee vouw je je haar om de tang heen zonder je handen te branden.

Automatische krultang

Automatische krultangen

Wanneer je gaat voor het grootste gebruiksgemak kies je een automatische krultang. Bij deze krultangen hoef je alleen je haar vast te zetten in de tang, die vervolgens automatisch ronddraait. In sommige gevallen draait de tang niet rond maar slurpt deze het haar als het ware naar binnen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.385 beoordelingen