The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Hoe kies je een stijltang?

Met de meeste stijltangen creëer je naast steil haar ook slag of krullen. Welke stijltang voor jou geschikt is, hangt af van een aantal factoren. Heb je bijvoorbeeld dik, dun of beschadigd haar en hoe vaak wil je de stijltang gebruiken? Wij leggen je uit waar je op moet letten, zodat jij de beste keuze voor jou maakt.

Stijltang kiezen

Stijltang kiezen

Voordat je een stijltang aanschaft, is het handig dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Wil je basis bescherming of extra goede bescherming tegen de hitte?
  • Wat is jouw haartype?
  • Wil je jouw haar extra snel stijlen en goed beschermen?
  • Heb je snel last van pluizig en statisch haar?
  • Heb je beschadigd haar?
  • Wil je jouw haar borstelen en stijlen tegelijk?
  • Wil je jouw haren direct verzorgen?

Wil je basis bescherming of extra goede bescherming tegen de hitte?

Stijltang met keramische coating

Basis bescherming

De vraag lijkt voor de hand liggend, maar dat is hij niet. Een stijltang met keramische coating is namelijk voldoende als jij jouw haar niet regelmatig stijlt. Het laagje keramiek beschermt je haren tegen de warmte, maar slijt wel sneller dan volledig keramische platen. Hierdoor zijn je lokken minder goed beschermd tegen de hitte. De stijltangen met keramische coating hebben dus een kortere levensduur en zijn bij regelmatig gebruik sneller toe aan vervanging.

Keramische stijltang

Extra bescherming tegen de hitte

Hoe vaker je de stijltang gebruikt, hoe meer bescherming je haren nodig hebben. Je beschermt je lokken het beste tegen de hitte met een stijltang met volledig keramische of titanium platen. Deze platen verdelen de warmte gelijkmatig. Zo voorkom je dat het ene deel van je haren te warm wordt, terwijl het andere deel nauwelijks warmte krijgt. Daarnaast slijten de platen niet en gaat de stijltang veel langer mee. Deze stijltangen zijn over het algemeen wel iets duurder dan tangen met een keramische coating.

Wat is jouw haartype?

Stijltang smalle platen

Dun haar

Smalle platen zijn voor jou geschikt wanneer je dun of fijn haar hebt. Je gaat precies te werk en stijlt niet veel haar in één keer. Daarnaast is het stijlen met smalle of korte platen prettiger bij kortere kapsels. Hiermee stijl je namelijk gemakkelijker specifieke delen van je haar. Ook neem je deze stijltangen eenvoudig mee op reis.

Stijltang brede platen

Dik haar

Wanneer je veel of dik haar hebt, raden wij aan dat je een stijltang gebruikt met brede of lange platen. Brede platen zijn vooral handig voor dik haar, omdat er veel haar tussen past. Lange platen zijn in het bijzonder geschikt voor lang haar, omdat je door de extra lengte meer haar in één keer stijlt. Hierdoor ben je sneller klaar dan met een stijltang met smalle of korte platen.

Wil je jouw haar extra snel stijlen en goed beschermen?

Stoomstijltang

Met een stoomstijltang maak je jouw haar sneller steil dan met een normale stijltang. Ook hydrateer en bescherm je jouw haar tijdens het stijlen. De warme stoom zorgt er namelijk voor dat je haarschubben openen, waarna de stoom tot de kern van je haar doordringt. Het water hydrateert en verzorgt je haar, waardoor je een stoomstijltang gerust gebruikt op beschadigde lokken. Omdat de stoom daarnaast tot diep in je haren doordringt, stijl je sneller én blijft je haar langer steil dan bij een normale stijltang.

Heb je snel last van pluizig en statisch haar?

Stijltang met ionische technologie

Een stijltang met ionische technologie zorgt voor een pluisvrij en niet statisch kapsel. Tijdens het stijlen krijgt je haar een positieve elektrische lading en gaan je haarschubben open. Hierdoor wordt je haar statisch en pluizig. Een stijltang met ionische technologie verspreidt negatieve ionen door je haar, waardoor de schubben weer sluiten en je haren gaan glanzen. Ga dus voor een stijltang met ionische technologie als jouw haar gevoelig is voor pluis en snel statisch wordt.

Heb je beschadigd haar?

Instelbare temperatuur stijltang

Op de meeste stijltangen stel je zelf de temperatuur in. Zo stem jij de tang af op jouw haartype. Heb je dun, beschadigd, fijn of geverfd haar? Dan raden we aan dat je een stijltang kiest met een minimale temperatuur van 180 graden Celsius of lager. Hoe lager de temperatuur, hoe minder kans je namelijk hebt op haarbeschadiging door hitte. Op onbeschadigd haar raden we een maximale temperatuur van 200 graden Celsius aan. Bij dik of kroezig haar raden we een temperatuur van 180 graden Celcius en hoger aan.

Wil je jouw haar borstelen en stijlen tegelijk?

Stijlborstel

Met een stijlborstel borstel je jouw haren en maak je het direct steil. De pinnen van de borstel warmen op tot boven de 180 graden Celsius, waarna je de borstel soepel door je haren beweegt. Zo creëer je in een handomdraai steil en glanzend haar. Naast het feit dat je snel jouw haren stijlt, is een ander voordeel van een stijlborstel dat je heel dicht vanaf de haaraanzet je haren stijlt. Zo pak je dus ieder haartje goed mee.

Wil je jouw haren direct verzorgen?

Haarverzorgingsproducten

Je houdt je haar gezond met haarverzorgingsproducten. Zeker als je vaak hitte op je haar gebruikt, is het belangrijk dat je jouw haar hiertegen beschermt. Hitte kan er namelijk voor zorgen dat je haar uitdroogt en beschadigt. Voordat je aan de slag gaat met een stijltang verspreid je eenvoudig wat serum over je haren. Zo blijft je haar beschermd, verzorgd én krijgt het een mooie glans.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen