The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Hoe kies je een föhn?

Een nieuwe föhn kiezen kan je zo makkelijk maken als je zelf wilt. Föhns verschillen namelijk niet zo veel in functionaliteiten. De meeste modellen beschikken over verschillende blaasstanden en temperatuurstanden. Maar waar kan je dan wél je keuze op baseren? Wij helpen je een handje.

Föhn kiezen

Remington Keratin Protect

Voordat je een föhn koopt, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Welk haartype heb je?
  • Wil je alleen drogen of ook stijlen?
  • Welke opzetstukken heb je nodig?
  • Hoe zwaar mag de föhn zijn?
  • Welke accessoires heb je nodig?

Welk haartype heb je?

Droog, beschadigd, geverfd of pluizig haar

Droog, beschadigd, geverfd of pluizend haar

Voor deze haartypes is het belangrijk dat je jouw haar tijdens het drogen extra beschermt. Dit doe je met een föhn met keramische technologie. Deze technologie verdeelt de warmte gelijkmatig over je haar, zodat je haar niet oververhit raakt. Wil je daarnaast pluizig en statisch haar voorkomen? Kies dan voor een haardroger met ionische technologie. Deze technologie verspreidt negatieve ionen in je haren, waardoor ze beter beschermd zijn.

Haardikte

Dun of dik haar

De dikte van jouw haar bepaalt hoeveel vermogen jouw föhn nodig heeft. Het vermogen staat in watt aangegeven. Hoe hoger het vermogen van de föhn is, hoe warmer de lucht is. Ook bepaalt het vermogen samen met de blaassnelheid hoe hard de föhn de lucht blaast. Heb je veel of dik haar? Dan adviseren we dat je een föhn kiest met een wattage van 1.800 watt of hoger en een blaassnelheid vanaf 120 kilometer per uur. Heb je dun of weinig haar, dan maakt het aantal watt voor jou minder uit.

Wil je alleen drogen of ook stijlen?

Haar drogen met föhn

Voor het drogen van je haar heb je genoeg aan een föhn met één of 2 temperatuur- en blaasstanden. Qua motor heb je geen specifiek type dat geschikt is voor het drogen van je haar. Wil je ook jouw haar in model brengen? Dan raden we een föhn met extra opzetstukken aan, waar we in de volgende alinea op ingaan. Daarnaast zijn vooral haardrogers met een digitale of AC motor geschikt om jouw haren te stijlen. We raden hiervoor de basisklasse DC motor af.

Welke opzetstukken heb je nodig?

Smal opzetstuk en diffuser

Bij sommige föhns krijg je verschillende opzetstukken meegeleverd. Zonder opzetstuk blaast de föhn een brede luchtstroom. Hiermee droog je jouw haar, maar breng je het moeilijk in model. Jouw haar stijlen doe je met een blaasmond. Een blaasmond concentreert de lucht, waardoor de föhn een gerichte luchtstroom uitblaast. Heb je krullen of wil je meer volume geven aan stijl haar? Dan gebruik je een diffuser. De diffuser houdt de krullen compact en blaast ze niet uit elkaar.

Hoe zwaar mag de föhn zijn?

Gewicht föhn

De vraag lijkt overbodig, want niemand wil toch een zware föhn? Toch is het gewicht van de föhn belangrijk om over na te denken. Een föhn houd je vaak lang boven je hoofd en wat voor de één zwaar is, is dat voor de ander niet. Krijg je snel last van een lamme arm? Dan raden we een lichtgewicht föhn aan van 500 gram of minder. Deze apparaten hebben vaak de motor in het handvat zitten, zodat het zwaartepunt goed wordt verdeeld.

Welke accessoires heb je nodig?

Ronde haarborstel

Ronde borstel

Met een ronde borstel breng je jouw haar in model tijdens het föhnen. Dankzij de ronde vorm creëer je met de borstel ook slag of losse krullen in je haar. Hoe groter de diameter van de ronde borstel is, hoe groter de slag of krul is die je in haar creëert.

Platte haarborstel

Platte borstel

Met een platte borstel maak je jouw haren steil tijdens het föhnen. Ook ontwar je jouw haren snel en gemakkelijk. Zo maak je jouw haar klitvrij voordat je begint met föhnen.

Hittebeschermer haar

Hittebescherming

De warmte van de föhn kan je haar beschadigen. Wij raden daarom aan dat je een haarverzorgingsproduct gebruikt, die je haren voorbereidt en beschermt tegen de hitte je haardroger. Daarnaast geven de haarverzorgingsproducten een mooie verzorgde glans aan je kapsel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.416 beoordelingen