The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jelle

Wanneer vervang je de batterij van je MacBook?

Loopt de batterij van jouw MacBook steeds sneller leeg? Dan kan het zijn dat het tijd wordt om de accu te vervangen. Elke accu wordt slechter na verloop van tijd, ook die van jouw MacBook. We vertellen je hier hoe je erachter komt of je jouw MacBook batterij moet vervangen. Door na te gaan hoeveel laadcycli de accu van je MacBook heeft doorlopen, weet je snel of deze aan vervanging toe is.

Let op: batterij vervangen is niet altijd de beste optie

De batterij van jouw Apple MacBook is niet het enige onderdeel dat met de tijd minder goed werkt. Het vervangen van de accu is dan ook alleen aan te raden als onderdelen als de processor en het werkgeheugen nog snel genoeg zijn voor jouw werkzaamheden.

Controleren hoeveel laadcycli je MacBook gemaakt heeft

Na elke laadcyclus gaat de kwaliteit van een batterij een klein beetje achteruit. Apple beschouwt een MacBook batterij als versleten na 1000 cycli. Die limiet behaal je vaak na een jaar of 5. Je merkt dan dat de accu van jouw MacBook steeds minder lang meegaat. Ook kan het zijn dat je trackpad niet meer goed werkt. Dit komt omdat de accu opzwelt en tegen het trackpad drukt. Je controleert eenvoudig hoeveel laadcycli jouw MacBook heeft gemaakt via het systeemoverzicht:

  • Klik op het Apple logo linksboven het scherm.
  • Klik nu op "over deze Mac"
  • Open het systeemoverzicht
  • Kies het kopje voeding
  • Zoek het aantal laadcycli op in deze lijst.

Je MacBook batterij vervangen

Apple MacBook batterij vervangen

Zit de accu van je MacBook tegen de 1000 laadcycli aan? Dan is het verstandig om hem te laten vervangen. Zo voorkom je dat je tegen vervelende verrassingen aanloopt. Je kunt je MacBook batterij laten vervangen door Apple. Binnen de garantieperiode en als je AppleCare+ hebt, is dit gratis. Buiten de garantie betaal je afhankelijk van het model MacBook dat je hebt:

  • € 139,- voor: MacBook Air en MacBook Pro zonder Retina scherm.
  • € 209,- voor: 12 inch MacBook en MacBook Pro met Retina scherm.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.882 beoordelingen