The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jelle

Wanneer moet je de batterij van je MacBook vervangen?

Loopt de batterij van jouw MacBook steeds sneller leeg? Dan kan het zijn dat het tijd wordt om de accu te vervangen. Elke accu wordt slechter na verloop van tijd, ook die van jouw MacBook. We vertellen je hier hoe je erachter komt of je jouw MacBook batterij moet vervangen. Door na te gaan hoeveel laadcycli de accu van je MacBook heeft doorlopen, weet je snel of deze aan vervanging toe is.

Controleren hoeveel laadcycli je MacBook gemaakt heeft

Na elke laadcyclus gaat de kwaliteit van een batterij een klein beetje achteruit. Apple beschouwt een MacBook batterij als versleten na 1000 cycli. Die limiet behaal je vaak na een jaar of 5. Je merkt dan dat de accu van jouw MacBook steeds minder lang meegaat. Ook kan het zijn dat je trackpad niet meer goed werkt. Dit komt omdat de accu opzwelt en tegen het trackpad drukt. Je controleert eenvoudig hoeveel laadcycli jouw MacBook heeft gemaakt via het systeemoverzicht:

  • Klik op het Apple logo linksboven het scherm.
  • Klik nu op "over deze Mac"
  • Open het systeemoverzicht
  • Kies het kopje voeding
  • Zoek het aantal laadcycli op in deze lijst.

Je MacBook batterij vervangen

Apple MacBook batterij vervangen

Zit de accu van je MacBook tegen de 1000 laadcycli aan? Dan is het verstandig om hem te laten vervangen. Zo voorkom je dat je tegen vervelende verrassingen aanloopt. Je kunt je MacBook batterij laten vervangen door Apple. Binnen de garantieperiode en als je AppleCare+ hebt, is dit gratis. Buiten de garantie betaal je afhankelijk van het model MacBook dat je hebt:

  • € 139,- voor: MacBook Air en MacBook Pro zonder Retina scherm.
  • € 209,- voor: 12 inch MacBook en MacBook Pro met Retina scherm.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.943 beoordelingen