The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Charlotte

Hoe ontkalk je een Dolce Gusto?

Het is geen groot karwei om jouw Dolce Gusto te ontkalken, je moet er wel even tijd voor vrijmaken. Ontkalk je machine daarom elke 3 tot 4 maanden. Zo houd je jouw machine piekfijn en behoud je de lekkerste koffiekwaliteit. Lees hieronder hoe je jouw Dolce Gusto ontkalkt.

Aan de slag met je Dolce Gusto ontkalken

Ontkalk jouw Dolce Gusto iedere 3 maanden, na de 400e koffie of wanneer het indicatielampje (als jouw machine daarover beschikt) oranje brandt.

De precieze stappen die je doorloopt om jouw Dolce Gusto te ontkalken verschilt per model. Lees daarom de handleiding van jouw machine. Hoe je de machine precies ontkalkt met de juiste hoeveelheden. Houd in ieder geval rekening met onderstaande stappen.

  • Stap 1: kies de juiste ontkalker.
  • Stap 2: bereid je goed voor.
  • Stap 3: loop het ontkalkingsproces door.
  • Stap 4: spoel de machine na het ontkalken door.

Stap 1: kies de je juiste ontkalker

Zodra jouw Dolce Gusto toe is aan een ontkalingsbeurt, is het belangrijk dat je de juiste ontkalkingsmiddel aanschaft. Gebruik de Dolce Gusto ontkalker zelf of eentje die hier gelijk aan is, zoals de Krups ontkalkingsset. Deze set bevat 2 zakjes ontkalkingspoeder en een waterhardheidstrip. Hiermee houd je de leidingen kalkvrij en meet je de waterhardheid. Zo blijf je de verse smaak van koffie proeven.

Stap 2: voorbereiding is het halve werk

Wanneer je aan de slag gaat, heb je een aantal hulpmiddelen nodig, zoals een maatbeker, het ontkalkingsmiddel en eventueel het spoelelement. Mix het ontkalkingsmiddel met een halve liter water en schenk dit in het lege waterreservoir van de machine. Plaats een lege maatbeker van ten minste 0,5 liter onder de uitloop. Pak het spoelelement erbij en stop deze in de capsulehouder. Dit helpt het water te sturen tijdens het ontkalkingsproces. Maak je geen zorgen als je geen spoelelement hebt, je kunt jouw Dolce Gusto ook zonder ontkalken.

Stap 3: loop het ontkalkingsproces door

Je begint wanneer het waterreservoir is gevuld en de maatbeker onder de uitloop staat. Houd de aan/uit knop van jouw machine 5 seconden ingedrukt tot hij groen knippert. Heb je een automatische stop, dan scrol je naar de hoogste waterstand positie en druk je op de warm water knop. Bij een machine zonder automatische stop, schuif je de hendel meteen naar warm water. Het ontkalken begint automatisch en duurt ongeveer 2 minuten. Hierna blijft de aan/uit knop nog 2 minuten groen knipperen. Zodra de knop op groen blijft staan, is ‘ie klaar.

Stap 4: spoel de machine nog een keer door

Leeg de maatbeker en reinig het waterreservoir door deze een keer schoon te spoelen. Vul hierna het waterreservoir met 1 liter schoon water. Plaats de lege maatbeker weer onder de uitloop en zet de machine op de hoogste waterstand. Druk de knop voor warm water in of duw de hendel naar de warme stand voor 2 minuten. Doe dit daarna ook voor koud water. Hierna schakel je de machine uit. Haal de maatbeker weg en vul het waterreservoir met drinkwater. Voila. Nu kan je weer koffiezetten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen