The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Charlotte

Hoe onderhoud je jouw Nespresso?

Je Nespresso onderhouden is geen grote onderneming, toch is het belangrijk om dit netjes bij te houden. Zo behouden jouw koffies hun volle koffiesmaak, blijven de leidingen in de machine schoon en voorkom je defecten. Heb je toch last van defecten als een machine die halve kopjes zet of zelfs lekt? Dan geven we je wat tips om deze problemen te verhelpen.

Aan de slag met je Nespresso onderhouden

Wanneer je onderstaande stappen volgt, gaat jouw Nespresso een lang en gelukkig leven tegemoet. Loop je helaas toch tegen wat problemen aan? Dan bieden wij jou de oplossing aan voor een goed werkend apparaat.

  • Tip 1. Spoel je Nespresso door.
  • Tip 2. Ontkalk ‘m eens per 6 maanden.
  • Tip 3. Vul het waterreservoir royaal.
  • Tip 4. Stel de waterhoeveelheid opnieuw in.
  • Tip 5. Gebruik originele cups tegen een lekkende Nespresso.

Tip 1: spoel je Nespresso door

Wanneer je jouw Nespresso machine even niet gaat gebruiken of een tijdje niet hebt gebruikt, is het belangrijk dat je jouw machine doorspoelt. Zo voorkom je verstopte leidingen en verschimmelde koffieresten. Hoe doe je dit?

  • Stap 1: Haal de machine leeg door de capsules eruit te halen.
  • Stap 2: Vul het waterreservoir voor minstens één grote kop koffie.
  • Stap 3: Druk op de knop voor de grote koffie en laat de machine doorlopen.
  • Stap 4: Gooi het overgebleven water in het reservoir leeg.

Tip 2: otkalk je Nespresso eens per 6 maanden

Om de lekkerste koffiesmaak te behouden en de levensduur van je machine te verlengen, is het belangrijk dat je jouw Nespresso eens per 6 maanden ontkalkt. Er zijn een paar manieren om te zien wanneer je machine toe is aan een ontkalkingsbeurt, namelijk: wanneer het kalklampje brandt, de koffie lauw is, de koffie traag uit de machine loopt of wanneer jouw Nespresso de capsules niet goed pakt. De exacte stappen die je doorloopt om jouw Nespresso te ontkalken, vind je hieronder.

Tip 3: vul het waterreservoir royaal

Voorkom dat je Nespresso een klein laagje koffiezet. Zorg daarom dat je het waterreservoir genoeg bijvult. Zet daarom koffie met een vol waterreservoir.

Tip 4: stel de waterhoeveelheid in

Om ervoor te zorgen dat je geen halve kopjes koffie gaat zetten of miscchien al zet, kan je de waterhoeveelheid instellen voor de juiste hoeveelheid. Het kan dat de waterhoeveelheid verkeerd staat ingesteld, doordat je dit per ongeluk hebt geprogrammeerd.

Zet de machine dan uit en houd de toets van de grote koffie 3 seconden ingedrukt. Zet het apparaat weer aan. Doe een capsule in de machine en houdt vervolgens de knop die je wilt programmeren 4 seconden ingedrukt. Laat de knop los, zodra de gewenste hoeveelheid koffie in jouw kopje zit.

Tip 5: gebruik originele cups tegen een lekkende Nespresso

Gebruik een originele Nespresso koffiecup. Wanneer je een cup van een B-merk gebruikt, is de kans groot dat hierdoor je Nespresso machine lekt. Probeer een cupje van Nespresso zelf, op deze manier herstel je de werking van de machine. Nu zou het apparaat niet mogen lekken. Gebeurt dit wel? Ontkalk dan jouw Nespresso. Dit is namelijk de tweede meest voorkomende oorzaak van een lekkende machine. Zo haal je al het kalk uit de machine, waardoor het lekken waarschijnlijk stopt.

Charlotte
Artikel van:
Charlotte Koffiemachine specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.563 beoordelingen