The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marijn

Hoe plaats je het frontpaneel op een inbouw koelkast met een deur-op-deursysteem?

Op een inbouw koelkast plaats je een frontpaneel van je keuken, zodat het apparaat mooi in je interieur past. Wil je het frontpaneel zelf installeren? In dit artikel lees je hoe je in 3 stappen het frontpaneel op een inbouw koelkast met een deur-op-deursysteem plaatst.

Frontpaneel plaatsen in 3 stappen

Frontpaneel plaatsen

De onderstaande stappen verschillen per merk. Bekijk de handleiding van jouw inbouw koelkast voor de eventuele extra stappen en de precieze afmetingen.

  • Stap 1. Bevestig de montageplaat
  • Stap 2. Bevestig de metalen zijplaten
  • Stap 3. Plaats het frontpaneel op de koelkastdeur

Stap 1: bevestig de montageplaat

Montageplaat

Zorg dat het frontpaneel beschermd op een tafel of werkblad ligt, bijvoorbeeld op een handdoek. Je legt de binnenkant van het paneel naar boven. Meet met een rolmaat waar de montagebeugel komt. Teken de plek af met een potlood en plaats de scharnieren op de beugel. Zet daarna alles vast met de meegeleverde schroeven.

Stap 2: bevestig de metalen zijplaten

Metalen zijplaat

Vervolgens meet je de plek van de metalen zijplaten uit. Deze komen aan de zijkant van de koelkastdeur. Zodra je alles hebt afgetekend, zet je de platen met de meegeleverde schroeven vast.

Stap 3: plaats het frontpaneel op de koelkastdeur

Frontpaneel plaatsen

Wanneer je alles hebt vastgeschroefd, hang je het paneel aan de deur van de koelkast. Mocht het paneel scheef staan, dan verstel je deze eenvoudig met de schroeven. Is alles naar wens? Zet het frontpaneel dan goed vast met de beugels. Je hebt nu je frontpaneel op je koelkastdeur geplaatst.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.853 beoordelingen