The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Giovanni

Hoe sluit je een headset aan op de Xbox Series X en S?

Op de Xbox Series X en S sluit je een headset op verschillende manieren aan. Een methode is om de headset via de 3,5 mm audiopoort van de controller aan te sluiten. In totaal zijn er 4 mogelijkheden waarmee je een gaming headset draadloos of bekabeld op de Xbox console aansluit. Die 4 methoden leggen we je hier uit.

Aan de slag met je Xbox headset

Xbox Series X en S headset

Je sluit jouw gaming headset op één van volgende 4 manieren aan op de Xbox Series X en S:

  1. Met de 3,5 mm audiopoort op de controller.
  2. Draadloos met een dongle.
  3. Draadloos via de sync knop.
  4. Draadloos met automatische connectie.

3,5 mm audiopoort op de controller

3,5mm aansuiting

De controller van de Xbox Series X en S heeft een 3,5 mm audiopoort. Heb je een headset die je via die aansluiting koppelt met de Xbox? Neem dan de kabel die je bij de gaming headset hebt gekregen en plug deze aan de ene kant in de gaming headset. Pak dan je controller en plug de andere zijde van de kabel in de 3,5 mm poort. Het geluid speelt nu via de headset af.

Draadloos met een dongle

Draadloos met dongle

Als je de gaming headset via een dongle aansluit, dan sluit je de meegeleverde dongle aan via een usb poort op de Xbox. Plug de dongle in de console en doe de headset aan. Daarna zie en/of hoor je vaak een signaal wanneer de headset gekoppeld is. Vanaf dat moment speelt het geluid draadloos via de gaming headset af.

Draadloos via de sync knop

Sync knop

Een gaming headset die je via de sync knop met de Xbox console verbindt, zet je eerst aan. Druk dan op de sync knop op de Xbox Series X of S. De gaming headset koppelt dan automatisch. Wanneer de headset na enkele seconden gekoppeld is aan de Xbox, speelt het geluid af via de gaming headset.

Draadloos met automatische connectie

Draadloze gaming headset

Er zijn een aantal headsets die automatisch een draadloze verbinding maken met de Xbox console. Zet je headset aan en wacht tot die zich automatisch koppelt aan de Xbox Series X of S. Dit duurt een paar seconden. Wanneer de headset via een geluids- of lichtsignaal aangeeft dat hij gekoppeld is, speelt het geluid van je console zich af via de gaming headset.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.882 beoordelingen