The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Hoe werkt een smartwatch?

Een smartwatch is een digitaal horloge. In het horloge zit een kleine computer die op een eigen besturingssysteem draait. Maar hoe werkt een smartwatch en wat kun je er allemaal mee? In dit artikel vertel ik je daar meer over.

Maak verbinding met je smartphone

Verbinding smartwatch

Om een smartwatch te gebruiken heb je een smartphone nodig. Op je smartphone installeer je de app die bij de smartwatch hoort, zoals Android Wear of Watch van Apple. Door de bijbehorende app op je smartphone te openen en bluetooth aan te zetten, synchroniseer je de watch met je telefoon. Nu zijn je apparaten met elkaar verbonden en ontvang je meldingen van je smartphone op het scherm van je horloge. Zo lees je e-mails en berichten, bekijk je agenda afspraken of neem je telefoontjes op. Handig, want je hoeft niet meer bang te zijn dat je een belangrijk bericht mist.

Dagelijkse activiteiten en sport meten

Smartwatch om pols

Wanneer de smartwatch beschikt over een ingebouwde gps- en/of hartslagsensor, dan meet de watch je dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan het tellen van het aantal stappen, traptreden, calorieverbruik en slaappatroon. Dankzij gps meet een watch ook je afgelegde route tijdens het sporten. Is gps niet ingebouwd in de smartwatch? Dan is het vaak ook mogelijk om het gps signaal van je smartphone te gebruiken. Hiervoor is het dus wel noodzakelijk dat je tijdens het hardlopen of fietsen je telefoon meeneemt.

Applicaties op je smartwatch

Applicaties smartwatch

In de bijbehorende app store van de smartwatch is het mogelijk om apps van derden te installeren. Populaire apps zijn Spotify, Whatsapp, NS Reisplanner, Appie of Buienradar. Dankzij deze apps op je smartwatch hoef je niet meer je smartphone uit je broekzak te halen tijdens het doen van je boodschappen, wanneer je wilt kijken of je trein vertraagd is of wanneer je je afvraagt of je een paraplu moet meenemen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.866 beoordelingen