The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Hoe kies je een smartwatch die werkt met je smartphone?

Je zoekt een smartwatch, maar je weet niet welke goed werkt in combinatie met je smartphone. Goed dat je hier bent, want als je een verkeerde smartwatch kiest - één die niet werkt met je smartphone - heb je er simpelweg niks aan. Bij het kiezen van een compatibel horloge, kijk je naar welke Android of iOS versie jouw smartphone heeft. Vervolgens kies je een horloge dat hier compatibel mee is.

Juiste smartwatch voor je smartphone kiezen

Smartwatch en smartphone

De juiste smartwatch voor je smartphone vinden is belangrijk, omdat de smartwatch anders niet werkt. Je kunt hem niet koppelen of je ontvangt geen berichten. Afhankelijk van je smartphone zijn de volgende vragen belangrijk:

  • Android smartphone: welke Android versie staat er op je smartphone?
  • iPhone: welk model iPhone heb je en welke iOS versie staat erop?

Android smartphone: welke Android versie staat erop?

Als je een Android smartphone hebt, is slechts 1 ding belangrijk: de Android versie op je smartphone. Bekijk welke Android versie jij hebt en kies een smartwatch die hier compatibel mee is. Dit staat aangegeven op de productpagina.

Waar vind je de Android versie op je smartphone?

  1. Ga naar instellingen.
  2. Scroll naar beneden en klik op Over de telefoon of Toestel-info.
  3. Hier of onder 'software informatie' staat je Android versie.

iPhone: welk model iPhone heb je en welke iOS versie staat erop?

Als je een iPhone hebt, moet je op 2 dingen letten. Ten eerste kijk je naar welk model iPhone je hebt. Apple Watch werkt bijvoorbeeld alleen met een iPhone 6s of hoger, terwijl sommige niet-Apple horloges al vanaf een iPhone 4 of hoger werken. Ten tweede kijk je naar de iOS versie. Op basis van je model en iOS versie zoek je een horloge dat compatibel is. Deze informatie vind je op de productpagina.

Waar vind je de iOS versie op je iPhone?

  1. Ga naar de Instellingen app op je iPhone.
  2. Klik op Algemeen.
  3. Klik op Info, hier staat je iOS versie.

Heb je een Apple iPhone?

Apple iPhone

Dan raden we eigenlijk altijd Apple Watch aan. De besturingssystemen waar beide apparaten op draaien zijn allebei van Apple. Hierdoor werken ze erg goed samen. Als je een iPhone 6s of lager hebt, is Apple Watch geen optie. Gaat je voorkeur dan uit naar een Samsung horloge? Houd er dan rekening mee dat je niet kunt reageren op binnenkomende berichten. Overige functies werken wel.

Heb je een Huawei smartphone?

Huawei smartphone

Als je een Huawei smartphone hebt, is de keuze beperkt. Merken als Garmin, Polar en Fitbit ondersteunen Huawei helemaal niet, maar ook andere horloges werken niet altijd goed. De veilige keuze voor een Huawei smartphone is daarom een Huawei horloge.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.392 beoordelingen