The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Hoe kies je het juiste formaat horloge?

Bij het kiezen van een horloge is het belangrijk om goed op het formaat te letten. Hoe mooi het horloge ook is, het is wel belangrijk dat hij mooi staat op je pols. Maar wanneer is dat het geval? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten om het juiste formaat horloge te kopen.

Pols opmeten

Hoe polsomtrek meten

Om te bepalen welk formaat horlogekast voor jou geschikt is, is het belangrijk om je polsomtrek te weten. Je meet deze omtrek door een meetlint om je pols te wikkelen. Doe dit op de hoogte van het polsbot. Ga om dit bot te vinden met je vingers over je pols tot je een knobbel voelt. Heb je geen meetlint? Doe dan een touwtje om je pols en zet met een stift een streepje op de plek waar je pols omsloten is. Meet vervolgens met een liniaal de afstand van het uiteinde van het touwtje tot het streepje.

Formaten

Horloge formaten

Welk formaat jij mooi vindt staan is een kwestie van smaak. Om je op weg te helpen, hebben we formaten opgedeeld in 4 categorieën. Kleine horloges (S) zijn het meest geschikt voor een pols met een maximale omtrek van 15 centimeter. Gemiddelde horlogekasten (M) staan goed bij een polsomtrek tussen de 15 en 17 centimeter. Grote horloges (L) passen bij een omtrek tussen de 17 en 19 centimeter. Extra grote horloges (XL) raden we aan vanaf een polsomtrek van 18 centimeter, maar dit formaat staat altijd fors.

Formaten Apple Watch

Formaat Apple Watch

Bij Apple Watch zijn de afmetingen net weer iets anders. Apple Watch is beschikbaar in 4 verschillende maten, waarbij hoogte als uitgangspunt wordt genomen. Apple Watch Series 6, 5 en 4 en Apple Watch SE zijn beschikbaar in 40 en 44 millimeter, Apple Watch Series 3 in 38 en 42 millimeter.

  • Apple Watch 38 millimeter past om een pols van 13 tot 20 centimeter.
  • Apple Watch 40 millimeter is ook geschikt voor een pols van 13 tot 20 centimeter.
  • Een horlogekast van Apple Watch 42 millimeter staat mooi op een pols van 14 tot 21 centimeter omtrek.
  • Ook Apple Watch 44 millimeter is geschikt voor een pols van 14 tot 22 centimeter.

Uiterlijke kenmerken

Hoe groot smartwatch

Naast de breedte van de horlogekast zijn er meer uiterlijke kenmerken die bepalen hoe groot het horloge lijkt. Met een dikke rand rondom het scherm, oogt het horloge bijvoorbeeld groter. Ook de dikte van de horlogekast en de breedte van het bandje hebben invloed op de manier waarop het horloge op jouw pols staat. Let verder ook op de grootte van de knoppen die op het horloge zitten. Grote knoppen laten het horloge namelijk groter lijken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.756 beoordelingen