The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Hoe kies je het juiste formaat horloge?

Bij het kiezen van een horloge is het belangrijk om goed op het formaat te letten. Hoe mooi het horloge ook is, het is wel belangrijk dat hij mooi staat op je pols. Maar wanneer is dat het geval? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten om het juiste formaat horloge te kopen.

Pols opmeten

Hoe polsomtrek meten

Om te bepalen welk formaat horlogekast voor jou geschikt is, is het belangrijk om je polsomtrek te weten. Je meet deze omtrek door een meetlint om je pols te wikkelen. Doe dit op de hoogte van het polsbot. Ga om dit bot te vinden met je vingers over je pols tot je een knobbel voelt. Heb je geen meetlint? Doe dan een touwtje om je pols en zet met een stift een streepje op de plek waar je pols omsloten is. Meet vervolgens met een liniaal de afstand van het uiteinde van het touwtje tot het streepje.

Formaten

Horloge formaten

Welk formaat jij mooi vindt staan is een kwestie van smaak. Om je op weg te helpen, hebben we formaten opgedeeld in 4 categorieën. Kleine horloges (S) zijn het meest geschikt voor een pols met een maximale omtrek van 150 millimeter. Gemiddelde horlogekasten (M) staan goed bij een polsomtrek tussen de 150 en 200 millimeter. Grote horloges (L) passen bij een omtrek van meer dan 180 millimeter. Extra grote horloges (XL) staan fors op elke pols; het is een kwestie van smaak of je dit mooi vindt.

Uiterlijke kenmerken

Hoe groot smartwatch

Naast de breedte van de horlogekast zijn er meer uiterlijke kenmerken die bepalen hoe groot het horloge lijkt. Met een dikke rand rondom het scherm, oogt het horloge bijvoorbeeld groter. Ook de dikte van de horlogekast en de breedte van het bandje hebben invloed op de manier waarop het horloge op jouw pols staat. Let verder ook op de grootte van de knoppen die op het horloge zitten. Grote knoppen laten het horloge namelijk groter lijken.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.105 beoordelingen