The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Hoe zet je bestanden van een laptop over naar een nieuwe?

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe laptop aangeschaft en wil deze zo snel mogelijk gebruiken. Dan heb je hoogstwaarschijnlijk wel bestanden nodig van je oude laptop. Hoe je het beste data van je oude laptop naar je nieuw laptop overzet leg ik je in dit artikel uit.

Tips voor het overzetten van bestanden naar een nieuwe laptop

  • Bedenk hoeveel bestanden je wil overzetten
  • Heb je weinig bestanden, zet deze dan over met WeTransfer of een usb stick
  • Heb je veel bestanden, gebruik dan een externe harde schijf of SSD

1. Bedenk welke bestanden je wil overzetten

Bestanden in Verkenner op een laptop.

Voordat je zomaar al je oude bestanden gaat overzetten van laptop naar laptop is het belangrijk om uit te zoeken welke data je precies wil overzetten. Tijdens het gebruik van een laptop sla je namelijk veel bestanden op die nauwelijks of zelfs helemaal niet gebruikt. Dit is dus een mooie tijd om afscheid te nemen van die bestanden en zo met een nieuwe, 'schone' laptop te beginnen. Wanneer je de oude bestanden hebt verwijderd bekijk je hoeveel GB aan data je nog hebt om over te zetten.

2. Data overzetten via WeTransfer

Data overzetten via WeTransfer.

Heb je na de grote schoonmaak nog maar 2 GB aan data over? Gebruik dan een online programma als WeTransfer. Je upload je bestanden van de oude laptop naar WeTransfer en vervolgens mail je ze naar jezelf. Open je mail op je nieuwe laptop en download de bestanden via de link die je net naar jezelf gemaild hebt. Voilà, je hebt nu de oude bestanden op je nieuwe laptop. Heb je toch meer dan 2 GB aan data om over te zetten? Gebruik dan een externe harde schijf.

3. Data overzetten via een externe harde schijf

Externe harde schijf in laptop.

Voordat je de data over zet is het verstandig om de bestanden die je wil overzetten te bundelen in één map. Zo voorkom je dat je lang bezig bent om telkens losse bestanden naar de externe harde schijf te kopiëren. Sluit de externe harde schijf aan op je oude laptop en selecteer de bestanden die je wil overzetten. Kopieer deze naar de externe schijf. Afhankelijk van de hoeveelheid bestanden kan dit even duren. Wanneer alle bestanden op de harde schijf staan koppel je deze los. Vervolgens sluit je de externe harde schijf aan op je nieuwe laptop en kopieer je de bestanden ervan naar de SSD of harde schijf van je nieuwe laptop.

4. Bestanden via een andere manier overzetten

Het is mogelijk om bestanden via een andere manier op je nieuwe laptop te zetten. Op internet vind je hier verschillende programma's voor. Een voorbeeld is PCmover Express. Ik raad deze methodes niet aan omdat ze vaak geld kosten en ingewikkelder zijn dan nodig.

Advies op maat in de winkels

Laptop testen in de winkel.

Wil je je potentiële nieuwe laptop graag eerst even vasthouden en testen? Of wil je graag persoonlijk advies van een specialist? Kom dan op afspraak langs in de winkel. Dan maken wij alle tijd voor je. En ben je overtuigd, dan zetten we we meteen de data van je oude laptop voor je over.

Hulp nodig bij het gebruiken van je laptop?

Onze laptop specialist geeft je graag extra uitleg

Maak een belafspraak

  • Word gebeld door een laptop specialist
  • Krijg persoonlijke hulp bij het gebruiken van je laptop
  • Je wordt direct gebeld.
Coolblue specialist

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.113 beoordelingen