The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Hoe zorg ik voor een goede verbinding van mijn Harman Kardon speakers?

Heb jij Harman Kardon Citation speakers gekocht? Tof! Nu wil je natuurlijk wel dat de speakers goed werken via de bluetooth of wifi verbinding. Hoe zorg je er nu voor dat jouw verbinding goed blijft zodat je optimaal gebruik kunt maken van de speakers? Ik leg het je graag uit.

Tip 1: maak zo min mogelijk gebruik van een bluetooth verbinding

Bluetooth scherm

De eerste tip om een goede verbinding in stand te houden tussen de speakers. Verbind de speakers niet via bluetooth met elkaar of met een televisie. Via bluetooth is er altijd kans op vertraging tussen beeld en geluid en dat is simpelweg zonde. Wél gebruik je bluetooth om je smartphone of tablet te verbinden met de speakers en deze zo te bedienen met de app.

Tip 2: controleer je wifi verbinding

Wifi controleren

De Citation speakers werken op zowel een 2.4GHZ als een 5GHZ wifi netwerk. Gebruik je meer apparatuur op je 2.4GHZ netwerk en ondersteunt je router ook een 5GHZ wifi netwerk? Dan is het aan te raden de speakers op het 5GHZ netwerk te laten draaien. Routers verminderen namelijk in prestatie wanneer er veel apparatuur op aangesloten is. Hierdoor kan de verbinding wegvallen of je muziek gaan storen.

Tip 3: controleer eventuele extenders

Wifi extender

Heb je wifi extenders in huis? Controleer dan of de wifi extender niet dezelfde naam heeft als je wifi hoofdnetwerk. Gebruik sowieso alleen 5GHZ wifi extenders voor een zo goed mogelijk werkende wifi voor je speakers.

Tip 4: zorg dat de speakers geïnstalleerd zijn via de app

Google Home app

Wanneer je de speakers koppelt via de app, installeer je zowel de speakers op het wifi netwerk als dat je de multiroom functies inschakelt. Installeer alle multiroom speakers via de app op hetzelfde wifi netwerk, dus op je 2.4GHZ of 5GHZ netwerk.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.091 beoordelingen