The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Hoe zorg ik voor een goede verbinding van mijn Harman Kardon speakers?

Heb jij Harman Kardon Citation speakers gekocht? Tof! Nu wil je natuurlijk wel dat de speakers goed werken via de bluetooth of wifi verbinding. Hoe zorg je er nu voor dat jouw verbinding goed blijft zodat je optimaal gebruik kunt maken van de speakers? Ik leg het je graag uit.

Een goede verbinding met 4 tips

Harman Kardon speaker

Hieronder lees je 4 tips die helpen bij een goede verbinding bij jouw Harman Kardon speakers. Let op: dit werkt alleen tussen Harman Kardon wifi speakers. Wanneer je je soundbar wilt uitbreiden met achterspeakers, heb je de Harman Kardon Citation Surround nodig.

Tip 1: minder bluetooth gebruiken

Tip 2: wifi verbinding controleren

Tip 3: controleer extenders

Tip 4: installeer de app

Tip 1: maak zo min mogelijk gebruik van een bluetooth verbinding

Bluetooth scherm

De eerste tip om een goede verbinding in stand te houden tussen de speakers. Verbind de speakers niet via bluetooth met elkaar of met een televisie. Via bluetooth is er altijd kans op vertraging tussen beeld en geluid en dat is simpelweg zonde. Wél gebruik je bluetooth om je smartphone of tablet te verbinden met de speakers en deze zo te bedienen met de app.

Tip 2: controleer je wifi verbinding

Wifi controleren

De Citation speakers werken op zowel een 2.4GHZ als een 5GHZ wifi netwerk. Gebruik je meer apparatuur op je 2.4GHZ netwerk en ondersteunt je router ook een 5GHZ wifi netwerk? Dan is het aan te raden de speakers op het 5GHZ netwerk te laten draaien. Routers verminderen namelijk in prestatie wanneer er veel apparatuur op aangesloten is. Hierdoor kan de verbinding wegvallen of je muziek gaan storen.

Tip 3: controleer eventuele extenders

Wifi extender

Heb je wifi extenders in huis? Controleer dan of de wifi extender niet dezelfde naam heeft als je wifi hoofdnetwerk. Gebruik sowieso alleen 5GHZ wifi extenders voor een zo goed mogelijk werkende wifi voor je speakers.

Tip 4: zorg dat de speakers geïnstalleerd zijn via de app

Google Home app

Wanneer je de speakers koppelt via de app, installeer je zowel de speakers op het wifi netwerk als dat je de multiroom functies inschakelt. Installeer alle multiroom speakers via de app op hetzelfde wifi netwerk, dus op je 2.4GHZ of 5GHZ netwerk.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.205 beoordelingen