The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Hooikoorts symptomen verminderen met een luchtreiniger

De zomer komt er weer aan. De dagen worden langer, de zon gaat weer schijnen en bomen, bloemen en planten beginnen te groeien en bloeien. Kortom, het hooikoortsseizoen begint. Heb jij last van hooikoorts, dan betekent dat een tijd aanbreekt van hoesten, proesten en niezen. Op deze pagina leggen wij uit wat hooikoorts is en hoe je hooikoortsklachten vermindert met een luchtreiniger.

Wat is hooikoorts?

Wel 10 tot 20 procent van de Nederlandse en Belgische bevolking heeft last van hooikoorts. Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel van grassen, planten of bomen. Deze stuifmeelkorrels worden ook wel pollen genoemd. Niet alleen buiten, maar ook binnen zweven bacteriën, virussen, pollen en stofdeeltjes door de lucht die jouw luchtwegen aantasten. Zodra de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp van iemand met hooikoorts hiermee in aanraking komt raken de slijmvliezen geprikkeld. Dit zet het afweersysteem aan tot een ontstekingsreactie waardoor jij hooikoortsklachten krijgt. Om hooikoortsklachten te verminderen is het belangrijk zo min mogelijk pollen in de lucht in huis te hebben. Een luchtreiniger met ionisator en HEPA-filter biedt hier de oplossing.

Waarom helpt een luchtreiniger tegen hooikoortsklachten?

Een luchtreiniger met HEPA-filter en ionisator is zeer effectief in het filteren van pollen en stuifmeel die hooikoorts veroorzaken.

Symptomen hooikoorts

Veel voorkomende hooikoortsklachten zijn rode en gezwollen oogleden, jeukende en branderige ogen die voortdurend tranen. Daarnaast zijn moeheid, een koortsig gevoel en een verstopte neus ook symptomen van hooikoorts. Ook niesbuien en een jeukend gehemelte zijn hooikoortsverschijnselen.

Hooikoorts, wat te doen?

Symptomen hooikoorts

Een luchtreiniger is een goed middel om in ieder geval binnenshuis de lucht zuiver te houden, zodat je de symptomen van hooikoorts voorkomt. Hij filtert stof, pollen, allergenen en geurtjes uit de lucht en houdt dit vast in het HEPA-filter. De ionisator zorgt voor een elektrische lading op de kleinste verontreinigingen in de lucht waardoor deze onschadelijk worden gemaakt en neervallen. Ook pollen en stuifmeel worden op deze manier uit de lucht gefilterd. Zet de luchtreiniger bijvoorbeeld in je slaapkamer en deze zal pollenvrij zijn, dit bevordert een goede nachtrust. Ons advies om hooikoorts symptomen te verminderen is daarom een luchtreiniger met ionisator functie en nachtmodus.

Wanneer steekt hooikoorts de kop op?

Hooikoorts

Als grassen, planten en bomen zich voort gaan planten door pollen los te laten. Als het warm en winderig is, kunnen er wel miljoenen pollen door de lucht zweven. In april nemen de klachten van hooikoorts toe en in mei en juni bereikt het zijn hoogtepunt. Maar zelfs in de herfst kun je nog last hebben van hooikoortsverschijnselen. De temperatuur, zon, windsnelheid, windrichting en regen zijn allemaal factoren die invloed hebben op de hoeveelheid pollen in de lucht en daarmee op het klachtenpatroon. Een luchtreiniger werkt niet alleen tijdens de zomermaanden zeer effectief tegen hooikoorts, maar zorgt daarnaast het gehele jaar door voor een schone lucht in huis. Deeltjes en andere schadelijke stoffen uit de lucht kunnen beter worden opgeslagen in het filter dan in het lichaam, toch?

Gaby
Artikel van:
Gaby Luchtreinigerspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen