The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Manon

Wat moet je doen als de viewfinder onscherp is?

Het kan zijn dat het beeld dat je ziet door je viewfinder onscherp is, terwijl je in de automatische stand wel scherpe foto's maakt. In dat geval pas je de dioptrie aan. Dit is bijvoorbeeld ook handig voor brildragers die zonder bril willen fotograferen. Je past de viewfinder aan op je sterkte. Hieronder lees je hoe je de dioptrie aanpast.

Kijk door de viewfinder

Als je viewfinder onscherp is, hoef je niet bang te zijn dat er iets mis is met je camera. Je lost dit probleem gemakkelijk op door de dioptrie aan te passen. Om de dioptrie aan te passen, kijk je door je viewfinder. Je beoordeelt op die manier namelijk wanneer de viewfinder wel scherp is.

Draai aan het wieltje

Wieltje draaien

Je draait aan het wieltje naast je viewfinder om de dioptrie aan te passen. Dit kan in de plus en in de min. Fotografen met zowel min als plus sterkte passen de viewfinder aan hun sterkte aan. Draai net zo lang totdat het beeld van je viewfinder scherp is. Het bereik van de dioptriecorrectie is per camera en merk verschillend. Kijk in de handleiding van je camera voor meer informatie hierover.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen