The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Op welke manieren neem je beelden op met een IP-camera?

Met een IP-camera houd je op afstand je woning of kantoor in de gaten. Je koppelt de IP-camera aan een app voor iOS en Android. Daarmee kijk je live mee. Er zijn verschillende manieren om de bewakingsbeelden op te slaan. Op deze pagina vergelijken we de 4 meest populaire methoden met elkaar.

In de cloud

In de cloud

Een cloud camera slaat de opgenomen beelden niet lokaal op, maar stuurt ze naar de cloud. Bijvoorbeeld naar een dienst van de fabrikant of naar bekende providers als Dropbox, OneDrive of Google Drive. Op die manier heb je altijd toegang tot je gegevens. Waar je ook bent. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.

  • Een cloud camera is altijd via internet te benaderen en de installatie is plug and play. Je hebt geen netwerkkennis nodig.
  • Je kunt de beelden maar een korte periode terugkijken. Daarna betaal je abonnementskosten.

Op een SD kaart

SD kaart

Hoewel een IP-camera geen harde schijf heeft, kun je wel een geheugenkaartje invoegen via het (micro)SD slot. Op dit kaartje sla je de videobestanden lokaal op, zonder dat je apparatuur als een NAS of computer aan hoeft te sluiten. De beelden op het kaartje bekijk je via de app of door het kaartje in je mobiele telefoon, tablet of laptop te plaatsen.

  • Je slaat de camerabeelden lokaal op en hoeft ze niet online te bewaren.
  • De maximale grootte van een SD kaart voor een IP-camera is 32 GB. Daarmee kun je ongeveer 5 dagen opnemen.

Op een NAS

NAS

Wil je veel beelden op kunnen slaan? Tover dan je NAS om tot een bewakingssysteem. De 'surveillance system' software maakt je IP-camera overal toegankelijk. De camera's nemen op wanneer jij dat wilt en je kunt dagen aan beeldmateriaal opnemen. Ga voor continu opnemen of stel regels in waarna de opname wordt gestart. Een NAS moet zijn aangesloten op je (thuis)netwerk, daar is enige technische kennis voor nodig.

  • Je kunt de beveiligingsbeelden op je eigen NAS opslaan. Zo kun je ze overal benaderen.
  • De aanschafprijs van een NAS ligt heel wat hoger dan bij een SD kaartje.

Op een pc

PC

Verbind je jouw bewakingsbeelden vanwege privacyredenen liever niet met het internet? Gebruik dan je pc of laptop om de opnames op te slaan. Die computer is via het netwerk verbonden met jouw camera.

  • Doordat je de beveiligingsbeelden op je pc opslaat, blijven ze binnen jouw veilige netwerkomgeving.
  • Om de beelden op te slaan moet je pc dag en nacht aan staan.

Lukt het niet?

Heb je aanvullende vragen of wil je graag advies bij aanschaf van je IP-camera? Neem dan contact op met onze klantenservice.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen