The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Megan

Hoe kies je de juiste opslagcapaciteit voor je tablet?

Als je een nieuwe tablet koopt, is het belangrijk dat je de juiste opslagcapaciteit kiest. Zo weet je zeker dat je bijvoorbeeld genoeg ruimte hebt voor al je foto’s en video’s. In dit artikel leggen wij uit waar je rekening mee houdt bij je keuze en welke opslagcapaciteit geschikt is voor jouw gebruikssituatie.

Opslagcapaciteit kiezen

Er bestaan veel verschillende soorten tablets. Ook voor opslagcapaciteit zijn er meerdere categorieën. In dit artikel behandelen we de volgende onderwerpen:

  1. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen?
  2. Voor gezinnen
  3. Voor studenten en zakelijk
  4. Voor ontwerpers en fotografen

Kies altijd voor meer opslag

Als je kiest voor een bepaald opslaggeheugen, houd er dan rekening mee dat het besturingssysteem van je tablet ook ruimte in beslag neemt. Tel dus altijd extra opslag op bij wat je denkt nodig te hebben.

Bij Android tablets is het opslaggeheugen uitbreidbaar met een externe SD kaart. Het is alsnog beter dat je kiest voor een tablet met een groot intern geheugen, omdat dit sneller en soepeler werkt. Het geheugen van Apple iPad is niet uitbreidbaar.

Gezin: 32 en 64 GB

opslag capaciteit 32gb 64gb

De meeste tablet modellen beginnen bij een opslagcapaciteit van 32 GB. 32 en 64 GB is voldoende voor basis gebruik. De meeste gezinnen hebben voldoende aan deze opslagcapaciteit. Je streamt series, speelt simpele spelletjes en slaat wat foto’s op. Als je meer wilt van een tablet, kies je voor een hogere opslagcapaciteit.

Studie en zakelijk: 128 en 256 GB

opslagcapaciteit 128gb 256gb

Op een tablet van 128 of 256 GB heb je ruim voldoende opslagcapaciteit voor een flink aantal apps en bestanden. Dit is ideaal als je de tablet voor werk of studie gebruikt. Je slaat al je belangrijke documenten op. Voor ontspanning kijk je naar je favoriete films en series. Je zet zonder problemen meerdere apps op je tablet.

Ontwerpers en fotografen: 512 GB en groter

opslag tablet 512gb

Er zijn ook modellen met 512 GB, 1 TB of zelfs 2 TB opslaggeheugen. Met deze tablets heb je heel veel opslag beschikbaar. Je slaat zo’n 200.000 foto’s of 120 uur aan HD video’s op. Deze opslagcapaciteit is erg geschikt voor bijvoorbeeld designers, video editors of fotografen. Je slaat al je grote bestanden op en gaat overal aan de slag met je creaties.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen