The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Bob

Hulp bij het kiezen van een tablet

Tablets zijn er in allerlei varianten. Met een klein basismodel check je vooral je mail en social media. Met de krachtigste modellen gebruik je ook zware programma's en speel je games. Je kiest voor een compacte, lichte tablet als je hem graag onderweg meeneemt. In dit artikel lees je advies over tablets voor verschillend gebruik.

Tablet van standaard kwaliteit voor entertainment

Wanneer jij van plan bent om je nieuwe tablet te gebruiken voor alledaagse taken, dan volstaat een basisklasse tablet. Je gebruikt de tablet bijvoorbeeld voor internetbankieren, social media, online shoppen of films kijken. Op deze tablet speel je ook simpele spelletjes zoals Wordfeud of Candy Crush. Wil je Netflixen of zware 3D games spelen in hoge kwaliteit? Kies dan voor een tablet in een hoger segment.

Tablet van topkwaliteit voor entertainment

Met een tablet van topkwaliteit voor entertainment kijk je films en series en speel je spellen in de hoogste kwaliteit. De kleuren spatten van het scherm en de speakers produceren een vol geluid. Deze tablets voeren ook zware taken moeiteloos uit, zoals 3D games of apps voor foto- of videobewerking. Je gebruikt de tablet daarnaast ook voor simpele taken zoals social media, vakanties boeken of om je vakantiefoto's te bekijken. Kies voor een tablethoes met standaard en zet de tablet rechtop neer tijdens het ontspannen.

Tablets voor het hele gezin

Het hele huishouden gebruikt een gezinstablet. Deze tablets hebben een speciale kindermodus. Hierdoor gebruiken je kinderen de tablet overdag om een film te kijken of om vrolijke en leerzame spelletjes te spelen. Wanneer ze 's avonds op bed liggen, gebruik jij de tablet zelf voor ontspanning. Je scrolt door je social media tijdlijn of kijkt een serie. We raden voor een gezinstablet een stevige tablethoes aan. Zo weet je zeker dat de tablet tegen een stootje kan.

Tablets voor kinderen

Er bestaan tablets die speciaal gemaakt zijn voor jonge kinderen. Deze kindertablets van het merk Kurio zitten boordevol vrolijke en leerzame apps en spelletjes waar de jongste telg van het gezin mee uit de voeten kan. Als ouder heb je controle over de apps die beschikbaar zijn en stel je bijvoorbeeld een gebruikslimiet in. Voor oudere kinderen is een standaard tablet met kindermodus geschikt. Deze tablets hebben meer functies, maar in de kindermodus heb je ook toezicht op de content en gebruikstijd. Koop ook een kinderhoes en schaf eventueel een koptelefoon aan.

Tablet voor studenten

Voor je studie is een tablet een goede oplossing. Een tablet is lichter en compacter dan een laptop en past gemakkelijk in je tas. Je gebruikt de tablet om colleges te kijken of presentaties te maken. Met een toetsenbord hoes tover je de tablet om in een kleine laptop en tik je zonder problemen verslagen en e-mails. Gebruik een stylus en maak tijdens een college snel aantekeningen. 's Avonds gebruik je de tablet om te ontspannen met je favoriete Netflix serie.

Tablet voor zakelijk gebruik

Een tablet voor zakelijk gebruik komt van pas wanneer je voor je werk veel reist. Een tablet is compacter dan een laptop. Zo neem je hem overal mee naartoe. Je maakt bijvoorbeeld aantekeningen of presentaties met de tablet. Met een tablethoes met toetsenbord tik je ook lange verslagen. Kies voor een tablet met ondersteuning voor mobiel internet. Je blijft dan met een simkaart met abonnement overal online.

Tablet voor grafisch gebruik

Wanneer je je tablet gebruikt voor je creatieve uitspattingen, dan heb je een echte krachtpatser nodig. Apps voor foto- en videobewerking zijn zware taken en je wilt niet dat je tablet daardoor vastloopt. Daarnaast kies je een tablet met een hoge schermkwaliteit voor een zo mooi mogelijke weergave van je creatieve projecten. Kies voor een opslaggeheugen van tenminste 256 GB en sla al je apps, foto's en video's op. Kies voor een tablet met een stylus of koop er een compatibele stylus bij. Zo werk je nog nauwkeuriger. Er bestaan ook speciale screenprotector waardoor het net lijkt alsof je op papier tekent in plaats van op je tabletscherm.

Tablet voor onderweg

Wanneer je je tablet ook veel onderweg gebruikt voor ontspanning, werk of studie, kies je voor een tablet met 4G of 5G ondersteuning. Zo heb je ook toegang tot het internet op plekken zonder wifi verbinding. Je hebt hier wel een simkaart met mobiel internet abonnement voor nodig. Als je die hebt, dan speel je ook onderweg je favoriete game of leg je nog snel de laatste hand aan je presentatie in de cloud.

Tablet voor senioren

Een tablet is voor senioren een fijn apparaat. Door het grote scherm bedien je hem makkelijker dan een smartphone. Ook voer je er zonder problemen videogesprekken mee, zodat je contact houdt met familie en vrienden. Je kiest voor bepaalde instellingen voor optimaal gebruik, zoals een groot lettertype of een stem die onderdelen op het scherm uitspreekt. Wanneer je veel foto’s wilt bewaren is voldoende opslaggeheugen handig. Een tablethoes met standaard zorgt ervoor dat je de tablet rechtop neer zet op tafel. Zo bedien je de tablet heel comfortabel. Geen wifi verbinding in huis? Kies dan voor een tablet met 4G of 5G verbinding en schaf een simkaart aan.

Meer hulp bij je keuze

Je weet nu welke tablets passen bij elk gebruiksdoel. Meer hulp nodig bij je keuze? Start onze keuzehulp en beantwoord enkele vragen. Vervolgens krijg je alle tablets te zien die goed bij jouw eisen aansluiten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen