The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

Hoe kies je een gaming laptop?

Je hebt al jaren dezelfde laptop en merkt dat deze niet meer alle games die je speelt even goed aankan. Of je hebt besloten voor het eerst een gaming laptop te kopen. Waar moet je dan op letten? In dit artikel leggen wij je uit hoe je een gaming laptop kiest op basis van de games die jij speelt. Of je nu af en toe een game als The Sims speelt of dagelijks je tegenstanders te slim af bent in Fortnite; er is altijd een gaming laptop die bij jou past.

Gaming laptop kiezen

Bij het kiezen van een gaming laptop is het belangrijk dat je jezelf een aantal vragen stelt. Zo weet je zeker dat je op jouw nieuwe gaming laptop je favoriete games speelt. Vraag jezelf het volgende af:

  • Wat voor games speel je?
  • Welke videokaart heb je nodig voor deze spellen?
  • Wil je in full hd of 4K resolutie gamen?
  • Hoe zit het met de verversingssnelheid van het beeldscherm?

Specificaties

Bij een gaming laptop is de videokaart het meest belangrijke onderdeel. De grafische kaart is bijvoorbeeld cruciaal als het gaat om de hoeveelheid frames per seconde (fps) waarop je een game speelt en op welke resolutie een game speelbaar blijft. Daarnaast is het beeldscherm van belang: game jij in full hd of wil je ook games in 4K spelen? Bovendien heeft een 120Hz scherm een dubbel zo hoge verversingssnelheid als een standaard gaming laptop scherm. Dit resulteert in een meer vloeiende gameplay.

Laptop voor simpele games

Asus laptop met de Sims 4.

Speel jij grafisch lichte games of oudere games? Bijvoorbeeld Minecraft, The Sims of Rollercoaster Tycoon? Dan is een laptop met een basis dedicated videokaart zoals de NVIDIA GeForce MX150 of MX250 voldoende. Op deze laptops speel je geen zwaardere games als Fornite of League of Legends. Voor dit soort spellen heb je een instap gaming laptop nodig.

Instap gaming laptops

HP laptop met Fortnite.

Wanneer jij met je online vrienden competitieve games speelt als Fortnite en League of Legends, heb je niet genoeg aan een basis dedicated videokaart. Je komt dan uit bij een gaming laptop met een NVIDIA GeForce GTX 1050 of GTX 1050 Ti. Je speelt op deze laptops games als Fortnite in full hd resolutie en op hoge instellingen. Om zwaardere of nieuwere games als Apex Legends op hoge instellingen te spelen, heb je een allround gaming laptop nodig.

Allround gaming laptops

Laptop met Apex Legends.

Speel jij graag uitgebreide singleplayer games of zwaardere multiplayer games? Om games zoals Metro Exodus, F1 2019, Apex Legends of Anno 1800 te spelen, heb je minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart nodig. Bij deze categorie laptops vind je ook laptops met beeldschermen met een hoge verversingssnelheid van 120 hertz of 140 hertz. Dit zorgt er voor dat het beeld op je beeldscherm vaker ververst, waardoor je de bewegingen in het spel vloeiender waarneemt. Wil jij games spelen in 4K of kan je niet wachten op toekomstige games als Cyberpunk 2077? Dan heb je een hardcore gaming laptop nodig.

Hardcore en toekomstbestendige gaming laptops

Met een gaming laptop met een NVIDIA GeForce RTX videokaart, speel jij games in de hoogste instellingen met 60 frames per seconde en zelfs in 4K resolutie. Bovendien ben je alvast voorbereid op toekomstige games als Cyberpunk 2077. Laptops met een RTX videokaart zijn van de hoogste klasse en hebben vaak een beeldscherm met een hoge verversingssnelheid. Wil je nog meer detail op je beeldscherm? Kies dan voor een gaming laptop met een 4K resolutie.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen